Moholy-Nagy University of Art and Design

Okosiroda a jövő generációi számára

A Balaton Bútor Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 444,86 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program keretében „Okosiroda a jövő generációi számára” címmel benyújtott pályázatával.

A fejlesztés célja: olyan innovatív bútorok és bútor jellegű termékek kifejlesztése, amelyek egyesítik a hagyományos bútorgyártási technológiákat a legfrissebb digitális technológiákkal. A fejlesztés egyik alappillére egy határozott designstratégia kidolgozása, amelyet trendkutatás, piackutatás és elemzés előz meg.

A digitális technológiák, valamint az innovatív anyagok kutatási eredményeinek innovatív integrálása lehetővé teszik a felhasználó igényeihez dinamikusan alkalmazkodó tárgyak kifejlesztését, amelyek új ergonómiai kihívásokkal és lehetőségekkel járnak. A projekt eredményeképpen egy „Kísérleti mintairoda” prototípus jön létre egy meghatározott térben. Az így felállított tárgy együttes válaszokat keres az Y generáció irodahasználati szokásaira, az ott végzendő munka és egyéb tevékenységek, ergonómiai, pszichológiai és funkcionális igényeire.

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121