Tovább erősíti nemzetközi kapcsolatait a MOME

Az új pályázati irodát Matheidesz Réka vezeti.

Tovább erősíti nemzetközi kapcsolatait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Az intézmény célja, hogy aktív pályázati tevékenységén keresztül új együttműködéseket alakítson ki, közös projekteket indítson, a művészeti mellett akár műszaki és üzleti egyetemekkel is. 

“Az aktív, ambiciózus pályázati tevékenységnek kiemelt szerepet szánunk a MOME megújításában. Ez stratégiai terület, ami egyszerre fontos az egyetem üzleti modelljének kialakításához, és nemzetközi kapcsolatainak bővítéséhez. Nem csak művészeti, de műszaki vagy éppen üzleti egyetemekkel is” —hangsúlyozta Böszörményi-Nagy Gergely, az egyetemet fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke. 

A most létrehozott Pályázati Iroda élére Matheidesz Réka érkezik, akinek neve ismerősen csenghet a kreatívipar szereplői számára. Matheidesz elismert fejlesztéspolitikai és pályázati szakértő, de a design szakmában a WAMP alapítójaként is ismert. A hazai tervezőknek értékesítési felületet kínáló piactér létrehozásáért 2009-ben elnyerte az EY Év Innovatív Vállalkozója Díját. “Réka kiemelkedő tudással és komoly tapasztalattal rendelkezik. Nagy előny, hogy több közös projektje is volt már az egyetemmel, például MOMÉ-s hallgatók mentoraként, tehát jól ismeri a közösséget” - hangsúlyozta Nagy Zsombor, a MOME kancellárja.   

“Uniós pályázatok tervezésével és a design népszerűsítésével egyaránt foglalkoztam. Nagy lehetőség számomra, hogy MOMÉ-n ez a két terület összeér. Első feladatom az egyetem pályázati stratégiájának kialakítása lesz. Kedvező az időzítés, hiszen néhány hónapon belül indul az EU következő költségvetési ciklusa, amely sok lehetőséget hoz majd a kreatívipar területén” —fogalmazott Matheidesz Réka.

Publikálva: 2020-11-03 12:27:00