LEGO x MOME országos pályázat a LEGO-rajongó felnőtteknek

 „Alkosd újra a világod!” felhívással, január 25-én indul a LEGO Hungária Kft. és a MOME országos nyílt pályázatának regisztrációs szakasza.

A LEGO a MOME 2020 decemberében jelentette be hosszú távú együttműködését, melynek célja, hogy a design és az építőkockák adta lehetőségek összekapcsolásával elősegítse színes és korlátlanul kreatív ötletek, projektek megvalósulását. Az együttműködés néhány hete Talent Awards 2020/21 címmel  a MOME hallgatóiknak és munkatársainak meghirdetett belső, zárt pályázattal indult, amely a LEGO Art szettek és a belőlük készíthető fotómozaikok köré épült. 

A Talent Awards 2020/21 most egy országos, nyílt felhívással bővül.  Az új pályázatra Magyarországon élő 18 év felettiek jelentkezését várják, akik kedvet és kreativitást éreznek magukban, hogy kipróbálják a mozaiképítést.

Az országos pályázat során a feladat az otthon már rendelkezésre álló LEGO készletek segítségével egy maximum 1x1 méter alapterületű mozaik kép tervezése. A pályázaton résztvevők alkotási közül a legjobb 10 munka automatikusan bekerül a Talent Awards tavaszra tervezett kiállításának repertoárjába. Közülük a legjobb 3 további értékes nyereményekre számíthat, és részt vehet a MOME belső pályázat fődíjának megalkotásában: egy kb. 6x4.5 méteres LEGO mozaik fal építésében.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy olyan nagy múltú és a kreatív szakmában meghatározó intézménnyel működhetünk együtt a pályázat kapcsán, mint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Ez az első olyan projektünk hazánkban, amellyel Magyarország 18 év feletti kreatív gondolkodóit szeretnénk megszólítani - és ehhez a MOME kiváló partner. A felnőttek körében világszerte és hazánkban is egyre népszerűbb a LEGO építés, amely a kreatív kikapcsolódás eszközével segíti a stresszoldást és a feltöltődést. Ezzel a pályázattal ezt az élményt szeretnénk megosztani minél szélesebb körben” – mondta el a pályázat kapcsán Sipos Judit, a LEGO Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A  pályázatra 2021. február 28-ig lehet jelentkezni, a pályaművekről készült fotókat pedig 2021. március 16-ig várják a szervezők.

„A MOME örömmel vág bele e közös pályázatba, hiszen alapvető feladataink közé tartozik, hogy a kor kihívásait, a bennünket érő impulzusokat megértsük, s innovatív megoldásokat keressünk azokra. Hivatásunk, hogy a világot érthetőbbé, élhetőbb tegyük, a fejlődést előmozdítsuk, s egyben alkalmazhatóvá tegyük a minket körülvevő társadalom számára. Innovatív, kreatív, kísérletező, kíváncsi, a határterületek izgalmas lehetőségeit kutató megoldásokra, eredményekre és mindezek láthatóságára törekszünk. Ebben kiváló partner a LEGO Hungária Kft., s ez a rendhagyó pályázat is, hiszen a világ is rendhagyó, melyben mozognunk és teljesítenünk kell” – mondta Barcza Dániel, a MOME stratégiai és kutatási rektorhelyettese.

 

Részletek a MOME Talent Awards oldalán olvashatóak.

Publikálva: 2021-01-28 10:11:00