Versenybe került Annecy-ban a Moholy-Nagy Lászlóról készült animációs film

Alkalmazott animációs filmek kategóriában versenyez az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) megbízásából készült Moholymotion című rövidfilm, amely az egyetem névadójának, Moholy-Nagy László születésének 125. évfordulójára készült. 

 

 

2020. július 20-án ünnepeltük a MOME névadója, Moholy-Nagy László születésének 125. évfordulóját. A Moholymotion című rövid animáció a Moholy-Nagy 125 eseménysorozat részeként készült el, és a világhírű magyar alkotó életútját mutatja be 125 másodpercben. A kisfilm a tavalyi kampány keretében a Balassi Intézet nemzetközi hálózatának köszönhetően a világ számos pontjára eljutott.

A filmet a MOME alumni alkotócsoport, a Hen animációs stúdió - Darabos Éva, Kádár Melinda, Mákó Bori, Korcsok Lili - készítette, producerek: Fülöp József, dr. Kollarik Tamás. Kreatív producerek, forgatókönyvírók: dr. Vincze Zsuzsanna, Szabó Viktória. A koncepciót a MOME közösség Falvai Györgyi és Csányi Dóra vezetésével tervezte, fejlesztette.

Kollarik Tamás producer elmondta: „Hatalmas siker, hogy a világ talán legjelentősebb animációs seregszemléjén versenybe kerül Moholy-Nagy Lászlóról készült filmünk, de még nagyobb siker, hogy rengeteg helyre, számtalan nézőhöz jutottak el Moholy-Nagy életművéről készült tartalmaink: a riportok, a dokumentumfilm és az animációs film is. Az online forgalmazáson túl országos televíziós csatornák vetítették a tartalmakat, de a mozikban, sőt a CineFest Miskolc Nemzetközi Filmszemlén is szerepet kapott.”

Moholy-Nagy 125 microsite | YouTube

Publikálva: 2021-03-30 10:24:00