Flying Objects | AX System | iF DESIGN AWARD 2021

Formatervezés

A Flying Objects tervezői, Húnfalvi András és Laufer Ferenc hétfőn vehették át a legújabb iF International Forum Design (iF) díjukat az AX System balesetvédelmi irányítórendszer tervéért.

Mindketten A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végeztek, Andris pedig jelenleg oktatója a MOME Formatervező szakokon és a járműtervezős programunk vezetője.

A Flying Objects designstudió tervét 9500 induló közül választotta ki 98 szakember és jutalmazta iF design díjjal. Az elbíráláskor vizsgálták, hogy mennyire innovatív a termék, milyen a formai megjelenése, illetve azt, hogyan segíti a funkció a felhasználót. 

A Safety Logistics Kft. ötlete alapján megalkotott magyar innováció egy mesterséges intelligencia által irányított rendszer, amely biztonságosabbá és zökkenőmentessé teszi a közlekedést a raktárakban és logisztikai központokban. Az AX System képes detektálni két mozgó objektumot,  kiszámítja mozgásukat, majd fény és hangjelzéseket ad, amelynek köszönhetően nem kell veszélyes kereszteződésekben feleslegesen lassítaniuk vagy megállniuk, felgyorsítva ezzel az árumozgatás folyamatát. A mesterséges intelligencia tanulmányozza a közlekedési szituációkat, ami a későbbiekben segítheti a működés optimalizálását.

Flying Objects teljes sajtóanyag

Publikálva: 2021-05-25 22:58:00

Hírek