MOME Kantin 2.0 | Hamarosan nyit a MOME étterme

Régi vágya teljesül az egyetem hallgatói és dolgozói közösségének: a jól sikerült próbafőzést követően jövő héten nyit a várva várt MOME Kantin! Az új üzemeltető a Fody Event Kft., amelynek számos kritériumnak kellett megfelelnie: az elérhető árszínvonalú, változatos, minőségi gasztronómiai tartalom mellett kiemelt szempont volt a fenntarthatóság és az egyediség is. A menza és a kávézó a kerület polgárai számára is nyitott lesz, ezzel is serkentve egy igazán versenyképes, a MOME brandet építeni képes szolgáltatás megszületését. Bemutatjuk a koncepciót, amelynek mentén a Hegyvidék egyik legmenőbb étterme születik.

Régi vágya teljesül az egyetem hallgatói és dolgozói közösségének a szeptemberben a MOME Groundban nyitó MOME Kantinnal, és az előreláthatóan október elején induló kávézóval a MOME TWO épületében. Várhatóan a XII. kerület egyik legszerethetőbb menzája jön létre, olyan szolgáltatási színvonalon, amely méltó az új campus világához. Az étterem a MOME Ground épületében több mint 170 m²-en, valamint az azonos méretű teraszon várja a vendégeket, a kávézó pedig közel 160 m²-en a MOME TWO épületében található majd.

Az új üzemeltetőnek, a Fody Event Kft.-nek sok pályázóval versenyezve, számos kritériumnak kellett megfelelnie: az elérhető árszínvonalú, változatos, minőségi gasztronómiai tartalom mellett kiemelt szempont volt a fenntarthatóság és az egyediség is. A Kantin pályázat előkészítésében és lebonyolításában a MOME oldalán a régóta gasztroterületen tevékenykedő, az üzleti és kommunikációs kihívásokat design szemléletű tervezéssel megoldó Skillcom cég vett részt. A Skillcom alapító és üzletfejlesztési vezetője, Bánhalmi Kata így nyilatkozott a kiválasztási folyamatról:

“Mind üzemeltetési, mind gasztronómiai szempontból fel kellett mérnünk a MOME Campus adottságait, a diákok, a tanárok és a MOME dolgozóinak igényeit, és ezeket együttesen képviseltük a kiválasztási folyamat során. Ugyanakkor szükség volt az egyetem nyitottságára, maximalizmusára és a folyamatban résztvevő szereplők (HÖK, tanárok, menedzsment) aktív közreműködésére is. Igazi csapatmunka volt.” - összegezte a Skillcom szerepét. Bánhalmi kiemelte, hogy stratégiai célokat meghatározva, többlépcsős tervben gondolkodva jutottak el a megvalósuló koncepcióig.

“A rövidtávú cél, hogy a MOME közössége minőségi kantin- és büfé kínálatot érjen el ősztől, egyetemi igényekre szabott áron. Stratégiai célként pedig azt határoztuk meg, hogy a gasztronómiára tekintsünk a MOME márka és a közösségi élet szolgálatába állítható szolgáltatásként.” Ennek megvalósításához, mint kifejtette - “egy olyan együttműködő partnerre volt szükség, aki szakmailag tapasztalt és felkészült, érti és értékeli azt, amit a MOME képvisel hazai és nemzetközi szinten egyaránt, és aki elszánt és motivált. A Fody - a szakmai eredményeiken túl - több évtizede működő családi vállalkozás, amely a COVID időszaka alatt is talpon tudott maradni. Ehhez az elszántság mellett rugalmasság, megfelelő pénzügyi tervezés és belső motiváció szükséges - ilyen partner(ek)ben látjuk a potenciált a MOME-nak.”

A szakember szerint a jelenlegi gasztro-piaci körülmények között nagy kihívás a megfelelő üzemeltető felkutatása, ráadásul az egyetem nagyon egyedi mikroklíma. “Több tucat jelentkezőt, és meglepően sok jó pályázatot zsűrizett a Skillcom - MOME csapat, a kihívásokat a szakmai stáb összetettsége és az építő viták azonban hamar irányba terelték.”

A Fody Event and Party Service Kft. minden rostán átment. A csaknem 30 éves családi vállalkozás rendezvény cateringgel, rendezvényszervezéssel illetve helyszínek üzemeltetésével foglalkozik. A Budakeszi telephellyel rendelkező cég alapítója szinte minden nap elhaladt autójával az épülő Campus mellett és már jóval a pályázat kiírása előtt meglátta a lehetőséget az együttműködésben. Részben ezért, részben azért is jelentkeztek a kiírt pályázatra, mert régóta szerettek volna egy olyan állandó helyet üzemeltetni, ami egy kicsit „a miénk” is - ahogy Albert-Fodor Noémi ügyvezető, tulajdonos fogalmazott.

A cég pályázati koncepciójában minden részletre kitért. Meggyőző koncepciójuk gerincét a napi ebédmenü adja, amely háromféle ételt kínál majd, ezek közül egy vegetáriánus lesz olyan finomságokkal, mint például a sült kápia paprika krémleves, de a klasszikusok kedvelői sem szenvednek majd hiányt, lesz az étlapon csirkemell és bableves is. Emellett házi készítésű süteményekkel és kávékkal kényeztethetjük majd magunkat a kávézóban, de lesz finom reggeli is!

Az ügyvezető elmondta, hogy a menük összeállításánál a szempont a klasszikus „ebéd” ételek választéka volt és az, hogy mindenki számára elérhető árú ételeket kínáljanak. Természetesen lesznek a la carte és grill ételek, saláták és sütemények is, ha valaki aznap nem találna kedvére valót a menüben.

“Tervezünk tematikus heteket is, de először is szeretnék megismerni az egyetem polgárait és utána igyekszünk az igényeknek megfelelően alakítani a kínálatot. Tehát mindenkit arra szeretnék buzdítani, hogy adjon nekünk majd visszajelzést építő jelleggel. Ez tényleg fontos lesz számunkra.”- tette hozzá a távolabbi tervek kapcsán.

A fizetés a hagyományos eszközökön túl kiegészül a Kantin saját kártyájával, melyet az egyetem polgárai egy terminálon keresztül pénzzel tölthetnek fel, így ezzel a kártyával az étteremben, a kávézóban és az automatáknál is lényegesen gyorsabban tudnak majd fizetni.

Albert-Fodor Noémi kiemelte, hogy számukra is fontos szempont a fenntarthatóság, így törekedni fognak arra, hogy a lehető legkevesebb ételmaradék keletkezzen, többek között ezért is szeretné itt is elérhetővé tenni a városban már ismert Rakun doboz rendszert, hogy a megmaradt ételt hazavihesse a vevő.

A továbbra is önkiszolgáló rendszerben, de a’la carte rendelési lehetőséggel működő Kantin nyitvatartása a reggeli és ebéd időszakára koncentrál, (7-15h) majd ezt egészíti ki a Menza Bár, illetve a második ütemben nyíló, MOME TWO-ban található kávézó, mely este 9-ig tart majd nyitva. Akinek pedig ez sem lenne elég, azt várják a számos friss, egészséges italt és ételt, valamint nespresso kávét kínáló automaták.

Publikálva: 2021-08-24 18:32:00