Budapesti Illusztrációs Fesztivál a MOME-n!

Október 15-én 19 órától a MOME Groundban kerül sor a 2. Budapesti Illusztrációs Fesztivál legjobb pályaműveinek bemutatására és díjazására. A kiállítás és a megnyitó oltási igazolvánnyal látogatható.
 A Budapesti Illusztrációs Fesztivál 2019-ben azzal a céllal jött létre, hogy reprezentálja és megújítsa a hazai illusztrációs művészetet.

A szervezők célja, hogy a kétévente ismétlődő, biennálé jellegű pályázat, kiállítás és a kapcsolódó rendezvények által ösztönözzék a hazai irodalmi illusztráció felzárkózását a világ élvonalához: láthatóvá tegyék a fiatal tehetségeket, hosszabb távon pedig reprezentálják a magyar illusztrációt nemzetközi szinten is.

Pályázati kategóriák:

1. Szépirodalmi illusztráció (Fiction):  szabadon választott művek, felnőtt- és gyerekirodalmi, régi vagy kortárs, külföldi vagy magyar szerzők írásainak, vers, novella vagy regény illusztrációja

2. Tudományos művek illusztrációi (Non fiction): természettudományos, technikai, turisztikai, felvilágosító stb. illusztráció

3. Szöveg nélküli lapozók, böngészők, narratív képkönyvek (silent book)

4. Évfordulós irodalmi pályázat: illusztrációk az alábbi, idén évfordulós alkotók valamelyikének választott művére: Mészöly Miklós, Pilinszky János, Lázár Ervin (Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve)

A fesztivál a Graphifest rendezvénysorozat keretében valósul meg. Szervezői és a kiállítás kurátorai Herbszt László, illusztrátor-tervező grafikus és Révész Emese, művészettörténész.

A kiállítás megtekinthető 2021. október 15. és 29. között a MOME Groundban.

Publikálva: 2021-10-14 10:42:00