Patron 2021 - karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás

Idén január 15-ig tart a végre ismét élőben látogatható Patron 2021 - karácsonyi műtárgyvásár és kiállítás, melyen a MOME alumni is szép számmal képviselteti magát, az alkotóktól a szervezőkig. Az FKSE jótékonysági karácsonyi vására 90 művésztől 190 tárgyat vonultat fel. A nagy volumenű eseményt idén a Q Contemporary művészeti központ is támogatja.

 

A PATRON 10 éves jubileumát a tavalyi évben csak online lehetett megünnepelni, ezért idén a megszokottnál nagyobb szabású, több, mint kilencven művész 190 alkotását felvonultató vásárral várja az FKSE az érdeklődőket. Idén a Q Contemporary művészeti központ a fiatal képzőművészek támogatásaként intézményi együttműködés keretében ad otthont a PATRON kiállításnak és vásárnak. 

 

A PATRON legfontosabb célja, hogy lehetőséget adjon a fiatal alkotóknak munkáik bemutatására és eladására, egyúttal elérhető áron kortárs műveket kínáljon a nagyközönség számára. A vásáron az érdeklődők egyaránt találkozhatnak pályakezdő művészek és már befutott alkotók műveivel. A PATRON egyúttal az egyesület számára is fontos esemény, hiszen mivel jótékonysági vásár is, minden eladás hozzájárul a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület programjainak megvalósításához és az egyesület működéséhez.

 

A vásáron több korábbi fotó, művészetelméleti, építészeti, intermédia szakos MOMÉ-s hallgató is szerepel, Bilak Krystyna, Bíró Dávid, Fátyol Viola, Hajdu Levente, Kocsi Olga, Lődi Virág, Neogrády-Kiss Barnabás, Petrányi Luca, Szalai Dániel, Váczi Lilla, Vékony Dorottya, Vida Szabolcs munkái is láthatók. 

A katalógus itt megtekinthető.

 

Facebook event

 

 

Publikálva: 2021-12-20 16:53:00