News

A középszerűségből való kitörésről, a változó világ kihívásairól, valamint a jövő ígéretes megoldásairól láthat formabontó kiállítást a nagyközönség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). A Challenging Futures öt különböző, mégis egymáshoz kötődő társadalmi kérdésre keres választ az egyetem hallgatóinak gondolatain keresztül.

Elindultak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) első, teljes egészében angol nyelvű mesterképzései, a Photography MA és az Interaction Design MA. Utóbbi szakterület egyedülálló az egyetem és a közép-kelet-európai régió számára is

A MOME Animáció szakán diplomázott Fábián Nikolett alumnánk, Nyugvó köd című diplomafilmjével CineNeWay- díjat nyert a 18. CineFesten.

Együttműködési megállapodást írt alá a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Nanushka, hogy elindítsák a Conscious Textile Group, azaz a Tudatos Textil Csoport munkáját. A MOME és a Nanushka összefogása a divatipar körforgásos gazdaságra való átállását segíti, célja a gyártás utáni textíliák körforgásos felhasználásának és innovatív módjainak kutatása, új, fenntartható anyagok fejlesztése. 

Mély fájdalommal tudatjuk Probstner János halálát, aki a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió alapítója és közel 40 évig igazgatója volt.

Elindultak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) első, teljes egészében angol nyelvű mesterképzései a Photography MA és az Interaction Design MA.

A Visual Europe Group több mint tizenöt éves tapasztalattal rendelkezik egyedi rendezvények tervezésében és lebonyolításában, illetve rendezvényhelyszínek üzemeltetésében. Mára már nemcsak Magyarország, de Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb rendezvénytechnikai cégcsoportjává váltak. Köszönhetően a fejlődésre és megújulásra való folyamatos törekvésüknek idén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel működnek együtt egy speciális kurzus keretében.

Beválogatták a rangos nemzetközi Contextile 2022-re (Contemporary Textile Art Biennial) az EJTECH (Kárpáti Judit Eszter és Esteban de la Torre a MOME Innovációs Központ kutatói) Phase In, Phase Out című munkáját. 

Új zsűrielnök és teljesen új csapat fogja elbírálni az idei pályázatokat a Kreatív nagy designversenyén. Nevezni szeptember 23-ig lehet.

2022. szeptember 15. és 16. között a MOME Innovációs Központ az anyaginnováció összes kulcsfontosságú szereplőjét hívja össze a Future Materials Konferencia keretein belül, hogy így is szorgalmazza a következő generációs anyagok fejlesztését és alkalmazását a szakértelem megosztásán és az interdiszciplináris együttműködések kialakításán keresztül.

Kiállítás a MOME Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjának nyertes munkáiból
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121