Moholy-Nagy University of Art and Design

Fotográfia MA angol nyelven

Modules
Facilities
Management
Faculty
Events
News
A kísérletező és felelősen gondolkodó fotográfusok új generációja
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Deadline

Jelentkezés hamarosan
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés hamarosan
Course dates
Ősz,
Tavasz,
Department
Média Intézet
Language
Angol
Career opportunities
Kiadó
Képzőművész
Kurátor
Oktató
Szakíró
Újságíró
Tudományos kutatói munka
Fotóriporter
Kutató
Képszerkesztő
Social media links
Contact
Erdei Krisztina
szakmenedzser
photography@mome.hu
Fotográfia MA szakunkon magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képzünk, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ kihívásaira reagálni. A program során a hallgatókat a legkorszerűbb technikai háttér és elismert oktatók támogatják.
Nagy múltú képzésünk központi elemei a hosszú távú fotográfiai projektek fejlesztése és teljes spektrumú megvalósítása; a design- és művészeti kutatás; valamint a műfaj közép- és kelet európai látásmódjának elsajátítása, határterületeinek felfedezése.
Magabiztos tudásuk és képességeik révén az itt végzett alkotók nemzetközi fotográfiai közegben is helytállnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai partnerekkel való együttműködésre, hallgatóink sikeres szereplésére a nemzetközi és hazai pályázatokon, vásárokon, fesztiválokon.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismerete...

A Kurzushét modul a MOME minden szakjának részét képező tantárgycsoport. A tantárgy célja az oktatási kínálat színesítés...

A tantárgyak ezen csoportjának célja, hogy felvértezze a hallgatót a szakelméleti és az arra vonatkozó gyakorlati tudáso...

News

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

November 10 és 13 között rendezték meg Párizsban az idei Paris Photo-t, mely a fotográfia médiumának szentelt legnagyobb nemzetközi vásár a világon. Akár a vásáron, akár a nagyobb kísérő eseményeken jártunk, diákjaink, oktatóink és az alumnik számos helyszínen voltak jelen munkáikkal.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idén indította el angol nyelvű fotográfus mesterképzését, melynek célja, hogy olyan magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képezzen, akik érzékenyen és progresszíven reagálnak a világ kihívásaira.

Events

Szombat Éva, a Fotográfia BA szak oktatójának "I Want Orgasm Not Roses" című, könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitója december 1-én lesz a Longtermhandstand Galériában.

A BALATON DETOX című kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2014 és 2022 között létrejött, Balatonhoz kötődő művészeti projektjeinek összegzése.

2023.01.10-ig látogatható Máté Gábor, a MOME Fotográfia BA szak szakvezetőjének szófiai kiállítása. A kiállítás a szófiai Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Szófia és a Synthesis Galéria tereiben látható.

Facilities

Egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll. A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

Management

Erdei Krisztina DLA

szakmenedzser

erdei.krisztina@mome.hu

Kudász Gábor Arion DLA

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

Faculty

Drégely Imre

művésztanár, témavezető tanár

idregely@mome.hu

Fábics Natália

egyetemi tanársegéd

fabics@mome.hu

Fabricius Anna

óraadó

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121