Moholy-Nagy University of Art and Design | Média Intézet

Fotográfia MA angol nyelven

Modules
Facilities
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
A kísérletező és felelősen gondolkodó fotográfusok új generációja
A 2024-ben induló angol nyelvű képzéseinkre történő jelentkezéssel kapcsolatosan információk 2023 decemberében lesznek elérhetőek weboldalunkon.
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2023-02-15
Jelentkezés zárva
For international students
2023-05-31
Jelentkezés zárva
Scholarships
Regional Social Mobility Scholarship
2023-06-04
Jelentkezés zárva
Department
Média Intézet
Language
Angol
Career opportunities
Fotóművész
Képzőművész
Fotóriporter
Képszerkesztő
Vizuális történetmesélő
Oktató
Újságíró
Szakíró
Kiadó
Kurátor
Social media links
Contact
Erdei Krisztina
szakmenedzser
photography@mome.hu
Fotográfia MA szakunkon magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képzünk, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ kihívásaira reagálni. A program során a hallgatókat a legkorszerűbb technikai háttér és elismert oktatók támogatják.
Nagy múltú képzésünk központi elemei a hosszú távú fotográfiai projektek fejlesztése és teljes spektrumú megvalósítása; a design- és művészeti kutatás; valamint a műfaj közép- és kelet európai látásmódjának elsajátítása, határterületeinek felfedezése.
Magabiztos tudásuk és képességeik révén az itt végzett alkotók nemzetközi fotográfiai közegben is helytállnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai partnerekkel való együttműködésre, hallgatóink sikeres szereplésére a nemzetközi és hazai pályázatokon, vásárokon, fesztiválokon.

Modules

Az Elméleti Stúdiumok kínálják az egyetem összes tervezői mesterszakos hallgatója számára az általános elméleti ismerete...

A diploma modul a Photography MA képzésben az utolsó két szemesztert öleli fel. A diploma folyamat gyakorlati részét, va...

A Kurzushét modul a MOME minden szakjának részét képező tantárgycsoport. A tantárgy célja az oktatási kínálat színesítés...

News

A 2023-ban hetedik alkalommal megrendezett Budapest Fotó Fesztivál a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfiát mutatja be, ismét izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat. A programsorozatotban idén is jelentős szerepet vállal a MOME Fotográfia szak. Néhány kiállítás még megtekinthető, ezekről írunk alább.

A Photography MA tavaszi félévének meghívott előadói a felelős fotóhasználat lehetőségeit kutatják a posztfotografikus kor kihívásainak keresztmetszetében. Kutatásaik inspiráló példaként szolgálnak a művészeti vonatkozású interdiszciplináris vizsgálódások további értelmezéséhez.

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

Facilities

Egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll. A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

Management

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

szakmenedzser

erdei.krisztina@mome.hu

Faculty

művésztanár

idregely@mome.hu

egyetemi tanársegéd, témavezető tanár

fatyolviola@mome.hu

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

BA szakfelelős, BA szakvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

mate@mome.hu

egyetemi adjunktus, műhelyvezető

oravecz@mome.hu

mestertanár, szakoktató

usher@mome.hu

EKF programvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

szalontai@mome.hu

egyetemi tanársegéd, témavezető tanár

szombat.eva@mome.hu

External lecturers

óraadó

geller.judit@g.mome.hu

óraadó

vendégelőadó

pfisztner.gabor@g.mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121