Moholy-Nagy University of Art and Design | Média Intézet

Fotográfia MA

Modules
Facilities
Management
Faculty
External lecturers
Events
News
A kísérletező és felelősen gondolkodó fotográfusok új generációja
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2023-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés zárva
Department
Média Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Social media links
Contact
Erdei Krisztina
szakmenedzser
photography@mome.hu
A képzés a 2022/23-as tanévtől csak angol nyelven indul! Fotográfia MA szakunkon magas szintű autonómiával, nyitott szellemiséggel rendelkező alkotókat képzünk, akik érzékenyen és progresszíven képesek a világ kihívásaira reagálni. A program során a hallgatókat a legkorszerűbb technikai háttér és elismert oktatók támogatják.
Nagy múltú képzésünk központi elemei a hosszú távú fotográfiai projektek fejlesztése és teljes spektrumú megvalósítása; a design- és művészeti kutatás; valamint a műfaj közép- és kelet európai látásmódjának elsajátítása, határterületeinek felfedezése.
Magabiztos tudásuk és képességeik révén az itt végzett alkotók nemzetközi fotográfiai közegben is helytállnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai partnerekkel való együttműködésre, hallgatóink sikeres szereplésére a nemzetközi és hazai pályázatokon, vásárokon, fesztiválokon.

News

A 2023-ban hetedik alkalommal megrendezett Budapest Fotó Fesztivál a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfiát mutatja be, ismét izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat. A programsorozatotban idén is jelentős szerepet vállal a MOME Fotográfia szak. Néhány kiállítás még megtekinthető, ezekről írunk alább.

Op Art Akadémia néven 2019-ben indították útjára azt a széles körű múzeumpedagógiai együttműködést a Janus Pannonius Múzeum munkatársai, amely négy egyetem - köztük a MOME hallgatóinak és tanárainak - munkáját koordinálta. A közös projekt során készült hallgatói terveket, alkotásokat most Pécsen, a Múzeum Galériában és a Vasarely Múzeumban lehet megtekinteni.

Két sikeresen indult angol nyelvű képzése után tovább bővíti nemzetközi oktatási portfólióját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A kreatívipar területein továbbtanulni szándékozók a Photography és az Interaction Design mellett 2023 szeptemberétől az Animation és Design mesterszakokat is angol nyelven hallgathatják, ezzel a Budapestre járó diákok már egyetemi éveik alatt értékes kapcsolatrendszerhez és jövőformáló, versenyképes tudáshoz jutnak.

Facilities

Egyszemélyes fotólabor filmhívógéppel fekete-fehér és színes film híváshoz, 4x5” LPL nagyítógéppel egyenlőre csak fekete-fehér nagyításhoz.

Professzionális fotóstúdió Broncolor, Hensel és Multiblitz műtermi vakukkal, fényformázók széles választékával, oszlopos műtermi gépállványokkal, háttértartókkal, hátterekkel, valamint Hasselblad fényképezőgépszett, digitális hátfallal és Mamiya RB 6x7 analóg fényképezőgép digitális hátfallal is rendelkezésre áll. A műterem 150m2 alapterületű, 7,5m belmagasságú, három oldalon erkéllyel és sarokholkerrel is rendelkezik.

Management

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

szakmenedzser

erdei.krisztina@mome.hu

Faculty

művésztanár

idregely@mome.hu

egyetemi tanársegéd, témavezető tanár

fatyolviola@mome.hu

MA szakvezető, egyetemi docens

kudasz@mome.hu

BA szakfelelős, BA szakvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

mate@mome.hu

egyetemi adjunktus, műhelyvezető

oravecz@mome.hu

mestertanár, szakoktató

usher@mome.hu

EKF programvezető, egyetemi docens, témavezető tanár

szalontai@mome.hu

egyetemi tanársegéd, témavezető tanár

szombat.eva@mome.hu

External lecturers

óraadó

geller.judit@g.mome.hu

egyetemi adjunktus

hajnoczy@mome.hu

óraadó

vendégelőadó

pfisztner.gabor@g.mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121