Moholy-Nagy University of Art and Design | Design Intézet

Tárgyalkotás MA

Modules
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2024-02-15
Jelentkezés zárva
Language
Magyar
Career opportunities
Designer
Manufaktúra- és stúdióvezető
Autonóm művész
Akadémiai pálya (doktori fokozatszerzés)
Social media links
Contact
Sinkó-Kalocsai Dorottya
szakmenedzser
designermaker@mome.hu
A képzés a 2024/25-es tanévtől csak angol nyelven indul! A Tárgyalkotás MA képzés célja olyan alkotóművészek képzése, akik munkájukon keresztül felelős és fenntartható módon képesek anyagfüggetlen anyagközpontú válaszokat adni társadalmi és környezeti kihívásokra és igényekre.
Kutatásalapú és projektközpontú képzés során gyakorlati anyagismeretüket képesek legyenek különböző kontextusban alkalmazni az anyagkísérletektől az autonóm műalkotásokig. Nagy hangsúlyt fektetünk a hallgatók tervezői önismeretének fejlesztésére, valamint a szakmai rálátásuk szélesítésére, megalapozva élethosszig tartó alkotói fejlődésüket.
A képzés kiemelt eleme az önálló mesterdiploma projekt kibontása, végigvitele, amihez szakmai támogatást és műhelyeket biztosítunk. Mindamellett a saját hang megtalálása és az önismeretre is nagy hangsúlyt fektetünk a művészeti és alkotó-tervezői piacon való jobb érvényesülés elősegítése érdekében.

News

Az idén 25. alkalommal megrendezett Designblok Közép-Európa legnagyobb design vására, ahol a MOME Design Intézet standján kerámia és formatervező szakos hallgatóinak munkáját láthatta a nagyközönség.

A Best of MOME ‘23 eseményen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem idei mesterszakos diplomaprojektjeinek legjobbjaival találkozhatott a nagyközönség október 14-én a Kastner Kommunityben, ahol megismerhette a legfiatalabb designer generációt foglalkoztató kérdéseket, problémákat és az azokra adott különféle tervezői válaszokat.

Az október 4-8. között megrendezett Designblok-on a Tárgyalkotó és a Formatervezés mesterszak hallgatói is kiállítanak a MOME Design Intézet standján. A 25. alkalommal megrendezett fesztivál a régió legnagyobb design vásárának hívószava idén: az Út.

Management

MA szakvezető, egyetemi adjunktus, témavezető

gog@mome.hu

szakmenedzser

kalocsai.dororttya@mome.hu

Faculty

MA szakvezető, egyetemi adjunktus, témavezető

gog@mome.hu

BA szakvezető, MA szakvezető, egyetemi docens, témavezető

ekondor@mome.hu

egyetemi adjunktus, óraadó

temesi.apolka@teach.mome.hu

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

vagi.flora@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121