Moholy-Nagy University of Art and Design | Design Intézet

Tárgyalkotás MA

Modules
Management
Faculty
News
Events
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
felvi.hu deadline
2023-02-15
Jelentkezés zárva
Scholarships
Állami ösztöndíjas
Jelentkezés zárva
Department
Design Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Designer
Manufaktúra- és stúdióvezető
Autonóm művész
Akadémiai pálya (doktori fokozatszerzés)
Social media links
Contact
Hutter Katalin Cecília
szakmenedzser
targyalkoto@mome.hu
A Tárgyalkotás MA képzés célja olyan alkotóművészek képzése, akik munkájukon keresztül felelős és fenntartható módon képesek anyagfüggetlen anyagközpontú válaszokat adni társadalmi és környezeti kihívásokra és igényekre.
Kutatásalapú és projektközpontú képzés során gyakorlati anyagismeretüket képesek legyenek különböző kontextusban alkalmazni az anyagkísérletektől az autonóm műalkotásokig. Nagy hangsúlyt fektetünk a hallgatók tervezői önismeretének fejlesztésére, valamint a szakmai rálátásuk szélesítésére, megalapozva élethosszig tartó alkotói fejlődésüket.
A képzés kiemelt eleme az önálló mesterdiploma projekt kibontása, végigvitele, amihez szakmai támogatást és műhelyeket biztosítunk. Mindamellett a saját hang megtalálása és az önismeretre is nagy hangsúlyt fektetünk a művészeti és alkotó-tervezői piacon való jobb érvényesülés elősegítése érdekében.

News

Sinkovits Zsuzsanna, kiváló kerámiatervező alumnánk meghívott kiállítóként szerepelt Európa legnagyobb lakáskultúrával és étkezési tárgykultúrával foglalkozó szakvásárán, a frankfurti Ambientén, melyet 2023. február 3-7. között rendeztek meg.

164 év örökség - 9 tárgytervező - 9 tradicionális desszert - 9 kortárs koncepció - a MOME Tárgyalkotó szak és az ONYX Műhely közös projektje. Az ONYX Műhely célja egy olyan progresszív magyar konyha bemutatása, amely a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. Működésünk egyik alappillére a tehetséggondozás, melynek keretében teret adnak tehetséges fiatalok gasztronómiai, élelmiszertudományi, képző-és iparművészeti projektjeinek.

Events

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a tavaszi szemeszter kurzusheti programjaira a MOME Campuson.

Management

Góg Angéla DLA

MA szakvezető, egyetemi adjunktus, óraadó

gog.angela@mome.hu

Hutter Katalin Cecília

szakmenedzser

hutter.katalin@mome.hu

Faculty

Góg Angéla DLA

MA szakvezető, egyetemi adjunktus, óraadó

gog.angela@mome.hu

Kondor Edit DLA

BA szakvezető, MA szakvezető, egyetemi docens

ekondor@mome.hu

Temesi Apolka

egyetemi adjunktus

temesi.apol@mome.hu

Vági Flóra

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

vagi.flora@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121