Moholy-Nagy University of Art and Design | Design Intézet

Tárgyalkotás MA

Modules
Management
Faculty
External lecturers
News
Events
Type of course
Nappali
2 years
4 semesters
Qualification
MA fokozat
Hungarian state funded
2023-02-15
Jelentkezés zárva
Department
Design Intézet
Language
Magyar
Career opportunities
Designer
Manufaktúra- és stúdióvezető
Autonóm művész
Akadémiai pálya (doktori fokozatszerzés)
Social media links
Contact
Hutter Katalin Cecília
szakmenedzser
targyalkoto@mome.hu
A Tárgyalkotás MA képzés célja olyan alkotóművészek képzése, akik munkájukon keresztül felelős és fenntartható módon képesek anyagfüggetlen anyagközpontú válaszokat adni társadalmi és környezeti kihívásokra és igényekre.
Kutatásalapú és projektközpontú képzés során gyakorlati anyagismeretüket képesek legyenek különböző kontextusban alkalmazni az anyagkísérletektől az autonóm műalkotásokig. Nagy hangsúlyt fektetünk a hallgatók tervezői önismeretének fejlesztésére, valamint a szakmai rálátásuk szélesítésére, megalapozva élethosszig tartó alkotói fejlődésüket.
A képzés kiemelt eleme az önálló mesterdiploma projekt kibontása, végigvitele, amihez szakmai támogatást és műhelyeket biztosítunk. Mindamellett a saját hang megtalálása és az önismeretre is nagy hangsúlyt fektetünk a művészeti és alkotó-tervezői piacon való jobb érvényesülés elősegítése érdekében.

News

Sinkovits Zsuzsanna, kiváló kerámiatervező alumnánk meghívott kiállítóként szerepelt Európa legnagyobb lakáskultúrával és étkezési tárgykultúrával foglalkozó szakvásárán, a frankfurti Ambientén, melyet 2023. február 3-7. között rendeztek meg.

164 év örökség - 9 tárgytervező - 9 tradicionális desszert - 9 kortárs koncepció - a MOME Tárgyalkotó szak és az ONYX Műhely közös projektje. Az ONYX Műhely célja egy olyan progresszív magyar konyha bemutatása, amely a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. Működésünk egyik alappillére a tehetséggondozás, melynek keretében teret adnak tehetséges fiatalok gasztronómiai, élelmiszertudományi, képző-és iparművészeti projektjeinek.

Management

MA szakvezető, egyetemi adjunktus

gog.angela@mome.hu

szakmenedzser

hutter.katalin@mome.hu

Faculty

MA szakvezető, egyetemi adjunktus

gog.angela@mome.hu

BA szakvezető, MA szakvezető, egyetemi docens

ekondor@mome.hu

egyetemi adjunktus

temesi.apolka@teach.mome.hu

MA szakvezető, egyetemi tanársegéd

vagi.flora@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121