Moholy-Nagy University of Art and Design

Digitális didaktika a művészetoktatásban

Célok
Célcsoport
A projektkonzorcium tagjai
A COVID-19 világjárvány egyértelműen hiányosságot tárt fel mind a felsőoktatási (HE) oktatók, mind az iskolai tanárok részéről a digitális források online oktatásban való hatékony felhasználásával kapcsolatban.

Célok

Megoldást keresni erre a kérdésre egy digitális platform fejlesztésével, amely összegyűjti a művészeti alkotás rendelkezésre álló digitális eszközeit. Ez magában foglalja a rajzoláshoz, festéshez, szobrászathoz, animációhoz, kiterjesztett valósághoz, videóhoz, fotográfiához, játékfejlesztéshez, grafikai tervezéshez és képszerkesztéshez szükséges digitális eszközöket, illetve ezek felhasználási lehetőségeit oktatási keretek között, feladatok formájában.

Célcsoport

A DIDAE projekt elsődleges célcsoportjai a felsőfokú művészetoktatás tanárai, a művészetoktatásban tanuló hallgatók, akik művészettanárnak tanulnak, illetve a középiskolai rajztanárok és diákok. Az online platform megoldást ígér a fentebb vázolt hiányosságra azáltal, hogy támogatja a felső- és középfokú oktatásban tevékenykedő tanárok digitális didaktikai kompetenciáinak fejlesztését.

A projektkonzorcium tagjai

Academy of Fine Arts Vienna

University of Cologne

Willem de Kooning Academy from the Rotterdam University of Applied Sciences

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121