Moholy-Nagy University of Art and Design

Interakció és immerzió Hub

Research Hubs
Az Interakció és immerzió Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.
Olyan kutatási és fejlesztési projekteket valósítunk meg, amelyek célja annak megismerése, hogyan lehet a virtuális valóságban pihentető környezetek prototípusait létrehozni, valamint miként tudhatunk meg többet a metaverzum-szerű környezetekről és a felhasználók viselkedéséről.
A hub célja feltáró prototípus-készítési módszerekkel ötvözött széles körű tudományos kutatás folytatása, amely alapján jövőorientált tervezési megoldások dolgozhatók ki a küszöbön álló technológiai fejlesztésekhez.

A virtuális tereket használó fiatalok társas viselkedésének megismerése és megoldások keresése a metaverzumban előforduló veszélyes helyzetekre annak érdekében, hogy biztonságosabb közeg jöjjön létre az új generáció számára.

Lehet-e egy természeti jelenetet interaktív, 3D-s VR-környezetben újraalkotni és fejre illeszthető kijelzőn (VR HMD-n) keresztül élvezni az intenzívebb kikapcsolódás érdekében, és ha igen, hogyan?

Research Hubs

Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

A hagyományos ökológiai ismeretek, a legmodernebb technológiák, valamint az emberi találékonyság és intuíció felhasználásával feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az ipar kevesebből többet tehet, és nemcsak a gazdaságot, hanem az ökológiát is szolgálhatja.

Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121