Moholy-Nagy University of Art and Design

Textiltervezés BA jelentkezés

Felvételi folyamata
A felvétel fordulói
Eredmények
Pontszámítás
Költségek
Finanszírozási forma
GYIK
Kérdésed van?
Frissítve: 2024.04.04.
Alapképzéseinkre központi felvételi eljárásban lehet jelentkezni a felvi.hu-n.

Felvételi folyamata

A felvétel a szakmai alkalmassági vizsga és az azt kiegészítő személyes bemutatkozás - gyakorlati vizsga - alapján történik, így a jövendőbeli hallgatók tehetségük, képességeik és eddigi munkáik alapján kerülnek kiválasztásra. Csak az első forduló sikeres teljesítése esetén lehet részt venni a felvételi további folyamatában.

1.lépés

2024. február 15-ig

Jelentkezés a felvi.hu weboldalon várhatóan 2023. december 20-tól. 

2.lépés

2024. február 1-ig

Közzétesszük a honlapon az első fordulóra elkészítendő kötelező feladat leírását és az elektronikus feltöltéssel kapcsolatos tudnivalókat, valamint a második forduló időpontját.

3.lépés

2024. február 16 – március 1.

Szakmai alkalmassági vizsga (anonim, online) és különeljárási díj befizetése (online) a https://portfolio.mome.hu felületen keresztül. Más időszakban és/vagy módon a felvételi első fordulója nem teljesíthető. 

Eredményhirdetés: 2024. április 5-ig.

4.lépés

2024. július 1 – 5.

Gyakorlati felvételi vizsga, a felvételi II. fordulója (személyes). Az előző forduló sikeres teljesítése előfeltétele a felvételiben való további részvételnek.

A nyári gyakorlati vizsgát megelőzően a jelentkezők online orientációs kérdőívet töltenek ki, amely előzetes felkészülést nem igényel.

Eredményhirdetés: a vizsgát követő héten a felvi.hu felületén.

A felvétel fordulói

Eredmények

Name of document
Textiltervezés BA - az 1. forduló eredménye

Pontszámítás

Tanulmányi, érettségi és többletpontok nem kerülnek beszámításra a felvételi során, az összpontszámot a MOME felvételi bizottsága a gyakorlati felvételi vizsgán maximálisan szerezhető 200 pont megkétszerezésével állapítja meg.

Költségek

Egyetemünk a felvételi eljárással kapcsolatos költségeinek fedezésére különeljárási díjat határoz meg, melynek összege 5.000 Ft / jelentkezés. A különeljárási díjat a szakmai alkalmassági vizsga I. fordulója során az elektronikus portfólió feltöltő felületen keresztül, bankkártyás tranzakcióval lehet kiegyenlíteni. A portfólió feltöltés érvényesítésének alapfeltétele a felvételi különeljárási díj befizetése. A befizetés elmulasztása esetén a jelentkező nem vehet részt a mulasztással érintett képzés felvételi eljárásában. A befizetés határideje: 2024. 03. 01. 

Finanszírozási forma

Képzéseinket állami ösztöndíjas és önköltséges (800 000 Ft/félév) finanszírozási formában is hirdetjük, a felvételi követelmény minden esetben azonos. Magyarország vagy EGT tagállamok állampolgárai 12 féléven keresztül jogosultak Magyarországon állami ösztöndíjas képzésben részt venni. A kívánt finanszírozási formát a felvételi jelentkezés során kell megjelölni. Amennyiben mindkét finanszírozási formát megjelölte, a sorrend a mérvadó.
 

GYIK

Kérdésed van?

Tanulmányi Információs Központ (TIK)
Cím
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. MASTER
Emelet
M_007
Nyitvatartás
Hétfő, szerda: 9:30-11:30, 13:00-15:00
Péntek: 9:00-11:30, 12:30-14:00
Kapcsolat
tanulm@mome.hu
+36 30 8140802

A Textiltervezés BA szak felvételi eljárása PDF formátumban. Az egyetem fenntartja a jogot a felvételi vizsgák időszakának, a feladatok sorrendjének, tartalmának és teljesítési módjának megváltoztatására. Kérjük, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban rendszeresen figyelje honlapunkat!

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121