Köszöntő

Kedves Leendő Hallgatónk, 
Leendő Tudományos és Üzleti Partnerünk,

Ahhoz, hogy esélyünk legyen leküzdeni a 21. század civilizációs léptékű kihívásait, előbb le kell bontanunk azokat az intellektuális falakat, amelyeket az elmúlt évtizedekben a művészetek, a tudomány és a vállalkozás világai között emeltünk. Ahogyan a történelem első egyetemein, úgy a Jövő Egyetemén is a határokon átívelő felfedezésre és a tudás teljességére kell törekednünk. 

A mi sajátos eszközünk ehhez a kreativitás, amiben Moholy-Nagy László sokoldalú tehetsége és korát szinte mindenben megelőző, gazdag életműve kiváló inspiráció.

Kelet-Közép-Európa legizgalmasabb helyét építjük a MOME budapesti campusán. Olyan világszínvonalú egyetemet, ami hallgatóink, oktatóink és kutatóink kiválóságán, polgáraink mindennapi teljesítményén keresztül gazdagabbá és kifinomultabbá teszi a bennünket körülvevő kulturális és gazdasági ökoszisztémákat –érdemben hozzájárulva, hogy a közösségeink jövőképesek legyenek.

Állunk a szellemi partnerség és a közös alkotás elébe. 

Böszörményi-Nagy Gergely

alapítványi elnök
 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tevékenységét alapításától fogva a kiválóság mércéjéhez igazította. Munkánkat mindig az alkotói energiák társadalmi igényekkel, technológiai lehetőségekkel, gazdasági és környezeti adottságokkal való találkozása jellemezte. Egyetemünk hírnevét mindenkori hallgatóink, oktatóink teljesítménye, az alkotói és elméleti eredmények nemzetközi mércével is elismert minősége támasztja alá. Büszkék vagyunk erre. Szeretnénk továbbra is így érezni, és ennek érdekében tartjuk a MOME-t folyamatos fejlődési pályán.

Iskolánk kreatív készségekkel, humán tudással felvértezett, javítani, cselekedni kész alkotók, tervezők, tanárok, különféle szakemberek közössége. Szellemi műhely, amelynek célja feltérképezni, megérteni a világot, melyben létezünk, és amelynek változó dimenziói a jövőnket határozzák meg.

Kihívások és lehetőségek halmazával szembesít minket a 21. század, amelyre a Moholy-Nagy László által megfogalmazott attitűd gyakorlattá válása adhat jó választ: a tudomány és művészetek együttműködése. Felértékelődött a design és a kreatív innováció szerepe, és kiemelt hangsúlyt kap a szakterületek közötti kooperáció. Így a kutatás és a fejlesztések területén is erősítjük szerepvállalásunkat, gazdagítva ezzel az intézmény teljesítményét és vonzerejét. Mindehhez megújuló zugligeti campusunk a fizikai adottságokat méltó színvonalon biztosítja. 

A MOME campusa az egyetem identitásának, szellemiségének kiemelt jelentőségű szimbóluma. Az oktatás, alkotás, kutatás, az innováció és a technológia összehangolása speciális kreatívipari ökoszisztéma működtetésére nyújt lehetőséget. Nyitott egyetem vagyunk, ahol együtt gondolkodunk és tevékenykedünk társadalmi szerepet vállaló civil kezdeményezésekkel, az állam és az önkormányzatok képviselőivel, a piac szereplőivel. Mindeközben erős szakmai és emberi közösséget alkotunk, mely hazánk, s tágabb, nemzetközi környezetünknek is meghatározó szereplője kíván lenni.

Fülöp József, DLA

Rektor

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121