Góg Angéla DLA
MA szakvezető, egyetemi adjunktus, témavezető
Tárgyalkotás MA
MA szakvezető
Tárgyalkotás MA
egyetemi adjunktus
Designer-Maker MA angol nyelven
MA szakvezető
Designer-Maker MA angol nyelven
egyetemi adjunktus
Doktori Iskola
témavezető

Angéla egyetemi pályafutása közel 20 éve indult. Tanulmányait a fémműves BA képzésen kezdte, de végül formatervezőként diplomázott. Az oktatásban már a diploma megszerzését követően aktív szerepet vállalt az elsőévesek design szolfézs programjának oktatójaként. Doktori iskolai évei alatt a tárgyalkotás szak egyik tervező tanárává vált. Közel 10 éves oktatói tapasztalatát jelenleg az idén induló tárgyalkotás MA-program kialakításában és vezetésében kamatoztatja.

Fields of education
tárgyalkotás
food design
Fields of research
étkezés és emlékezés
étkezési kultúra
tematikus étkezés

Biography

Angéla szakmai pályafutása és sikerei egyértelműen az egyetemhez kapcsolódnak. Innovatív diplomamunkáját – amelynek a food design speciális szakterület megjelenése köszönhető az egyetemen – 2015-ben Rektori díjjal jutalmazták. Diplomamunkája, az „Emlékek cukrászdája” országos ismertséget szerzett számára, amelyet számos, nagy közönséget bevonó kutatási projekt követett. 
Projektjeit a Doktori Iskola ösztöndíjasaként folytathatta, ahol 2015–2020 között tovább mélyíthette az emlékezés és étkezés területén szerzett tudását. Kutatóként kétszer is elnyerte a Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját, amely segített munkájában és kiállításainak megvalósulásában. A két egyéves ösztöndíj alatt születtek meg kísérleti projektjei, „A vasárnapi ebéd” (2017) és „A jövő emlékei” (2018), amelyek étkezési emlékeket és történeteket dolgoztak fel. Munkáit sajátos módszertan szerint végzi, amelyet az elmúlt évek során tökéletesített. 
Aktív alkotóként az elmúlt közel 10 évben évente tartott egyéni kiállítást, amelyen aktuális kutatásait, projektjeit mutatta be. 
Doktori munkájában összegezte addig végzett kísérleteit, tapasztalatait és projektjeinek eredményeit. 2020-ban megvédett disszertációjának címe: „Az emlék íze. Íz-emlékeink vizsgálata azok felidézhetőségének és megőrizhetőségének függvényében”. Doktori tanulmányai során a jövő étkezését vizsgálta: „A jövő asztala” projektben a jövőben felidézhető ízemlékeinket kutatta. 
Tanulmányai mellett 2020-ban a Moholy Ösztöndíjprogramban is részt vett, itt kezdte meg a magyar száraztésztákat feldolgozó kutatását.
Módszertanát a következő generáció számára is tovább örökíti, hiszen 2015 óta oktat is az egyetemen.
2023-tól elvállalta a tárgyalkotás MA képzés szakvezetését, amelynek során a szak új felépítésén dolgozik kollégáival.
Egyetemi pályafutása mellett egyéni tervezési szemléletét önálló munkák, valamint felkérések és alkalmazott munkák során is kamatoztatja. Jelenleg az ONYX étterem művészeti vezetője, ahol az alkotói csapat részeként és egyik vezetőjeként dolgozik mint food designer és tárgytervező.

Awards, recognition

Moholy-Nagy-díj, 2020

Új Nemzeti Kiválóság Program, 2016

Rektori Díj, MOME, 2015

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121