Moholy-Nagy University of Art and Design

Innovációs Központ

Kutatási Hubok
A design szerepe az üzletben
Inkubáció
Szolgáltatások
Design központú kutatás, fejlesztés és innováció
Az Innovációs Központ társadalmi hatást gyakorló, designközpontú, interdiszciplináris K+F projekteket valósít meg, egyúttal inspirációval szolgál a kelet-közép-európai régióban tevékenykedő designerek számára.

Kutatási Hubok

Az Innovációs Központ öt fő területen folytat kutatásokat, amelyek mindegyikét egy-egy hub képviseli.

Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

A hagyományos ökológiai ismeretek, a legmodernebb technológiák, valamint az emberi találékonyság és intuíció felhasználásával feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az ipar kevesebből többet tehet, és nemcsak a gazdaságot, hanem az ökológiát is szolgálhatja.

Az Interakció és immerzió Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.

Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.

A design szerepe az üzletben

A KKE régió vállalati designérettségének kutatása

Inkubáció

Az Innovációs Központ felgyorsítja a hallgatói és oktatói projektek megvalósítását azáltal, hogy a kreatív ötletek kidolgozott üzleti koncepciókká alakítja át.

Szolgáltatások

Számos szolgáltatást és partnerségi lehetőséget kínálunk vállalkozások számára.

K+F együttműködések

Designalapú kutatás, megbízáson alapuló kutatás, támogatásra irá közös nyuló pályázatok benyújtása és új termékek fejlesztése.

Nyílt innováció

A hallgatók érdemi bevonása a kutatás-fejlesztésbe, szükségletalapú hackathonok rendezése és inkubációs programok működtetése.

Személyre szabott designtanfolyamok

Olyan vállalati képzések, amelyek a valós üzleti környezetben alkalmazható kompetenciákat erősítik a design, az innováció és a kutatás terén.

Kapcsolat
Név
Berkovics Dalma
Email
innovacio@mome.hu
Telefon
+36303129404
Cím
1121 Budapest
Zugligeti út 9. - 21.

Hírek

A MOME és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös projektjét bemutató kiállítás

Sikeresen zajlott a MOME Innovációs Központja által első alkalommal megrendezett Future Materials konferencia! Kampuszunk 2 keynote előadásnak és 5 panelbeszélgetésnek adott otthont, 15 kiváló előadót mutatott be, és több mint 200 résztvevőt köszöntött a konferencián. A sokrétű program betekintést adott az anyaginnováció jövőjébe, egészen a nanoszálaktól a körkörös textiltervezésig.

Együttműködési megállapodást írt alá a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Nanushka, hogy elindítsák a Conscious Textile Group, azaz a Tudatos Textil Csoport munkáját. A MOME és a Nanushka összefogása a divatipar körforgásos gazdaságra való átállását segíti, célja a gyártás utáni textíliák körforgásos felhasználásának és innovatív módjainak kutatása, új, fenntartható anyagok fejlesztése. 

Események

A BALATON DETOX című kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2014 és 2022 között létrejött, Balatonhoz kötődő művészeti projektjeinek összegzése.

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a digitális és immerzív storytellinggel foglalkozó Zip-Scene kutatói konferenciát. Az eseményen több, mint 30 előadó, 3 keynote speaker, és 4 workshop várja idén a VR, az AR, a transzmédia és/vagy az immerzív történetmesélés gyakorlatai iránt érdeklődőket.

A MOME és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) több éve egy stratégiai együttműködés keretében, közösen keresi az utat arra a kérdésre, hogy a design, az alkotás hogyan tud hozzájárulni hátrányos helyzetű közösségek fejlesztéséhez, rezilienciájuk erősítéséhez a terepmunka alapú design kutatás segítségével.

Management

Gosztonyi Csaba

IK Board, MOMEOpen vezető

MOME Open vezető

Ivaska Lāsma

IK Board, Innovációs Központ igazgató

lasma.ivaska@mome.hu

Takács Zsófia

IK Board, operatív vezető

takacs.zsofia@mome.hu

Berkovics Dalma

IK Lead

értékesítési és partnerkapcsolati vezető

Craig V. Johnson

IK Lead

Inkubációs Program vezető

Juhász Adrienn

IK Lead

B2B marketingvezető
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121