Moholy-Nagy University of Art and Design

Innovációs Központ

Kutatási Hubok
A design szerepe az üzletben
Inkubáció
Social Impact Hackathon
Szolgáltatások
Design központú kutatás, fejlesztés és innováció
Az Innovációs Központ társadalmi hatást gyakorló, designközpontú, interdiszciplináris K+F projekteket valósít meg, egyúttal inspirációval szolgál a kelet-közép-európai régióban tevékenykedő designerek számára.

Kutatási Hubok

Az Innovációs Központ öt fő területen folytat kutatásokat, amelyek mindegyikét egy-egy hub képviseli.

Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

A hagyományos ökológiai ismeretek, a legmodernebb technológiák, valamint az emberi találékonyság és intuíció felhasználásával feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az ipar kevesebből többet tehet, és nemcsak a gazdaságot, hanem az ökológiát is szolgálhatja.

Az Interakció és immerzió Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.

Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.

A design szerepe az üzletben

A KKE régió vállalati designérettségének kutatása

Inkubáció

Az Innovációs Központ felgyorsítja a hallgatói és oktatói projektek megvalósítását azáltal, hogy a kreatív ötletek kidolgozott üzleti koncepciókká alakítja át.

Social Impact Hackathon

Évente kétszer megrendezett eseménysorozat.

Szolgáltatások

Számos szolgáltatást és partnerségi lehetőséget kínálunk vállalkozások számára.

K+F együttműködések

Designalapú kutatás, megbízáson alapuló kutatás, támogatásra irá közös nyuló pályázatok benyújtása és új termékek fejlesztése.

Nyílt innováció

A hallgatók érdemi bevonása a kutatás-fejlesztésbe, szükségletalapú hackathonok rendezése és inkubációs programok működtetése.

Személyre szabott designtanfolyamok

Olyan vállalati képzések, amelyek a valós üzleti környezetben alkalmazható kompetenciákat erősítik a design, az innováció és a kutatás terén.

Kapcsolat
Név
Berkovics Dalma
Email
innovacio@mome.hu
Telefon
+36303129404
Cím
1121 Budapest
Zugligeti út 9 - 25.

Hírek

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

Mostantól hat ország művészeti és designegyeteme az európai civil szektor bevonásával, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) vezetésével keres tartós megoldásokat a mélyszegénység, a nemek közti egyenlőség és a társadalmi mobilitás területén.

A MOME és a Nanushka közös anyaginnovációs kezdeményezése, a Conscious Textile Group 2022 őszén alakult azzal a szándékkal, hogy előmozdítsák a textilgyártás és- felhasználás fenntartható törekvéseit.

Események

A panelbeszélgetés az Urban Design Research for Children's Mobility kutatási projektet és olyan témákat fog feldolgozni, mint a környezetpszichológia, a helyidentitás vagy a klímavédelem.

A MOME Innovációs Központja Info & Matchmaking Session-t szervez, a márciusban induló Inkubációs programmal kapcsolatban.

Management

Gosztonyi Csaba

MOME Open vezető

gosztonyi.csaba@mome.hu

Lāsma Ivaska

Innovációs Központ igazgató

lasma.ivaska@mome.hu

Takács Zsófia

operatív igazgató

takacs.zsofia@mome.hu

Berkovics Dalma

értékesítési és partnerkapcsolati vezető

berkovics.dalma@mome.hu

Craig V. Johnson

Inkubációs Program vezető

craig.johnson@mome.hu

Juhász Adrienn

B2B marketingvezető

juhasz.adrienn@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121