Moholy-Nagy University of Art and Design

Innovációs Központ

Kutatási Hubok
A design szerepe az üzletben
Digital Technology Research Fellowship
Speculative Design Research Fellowship
Inkubáció
Social Impact Hackathon
Szolgáltatások
Design központú kutatás, fejlesztés és innováció
Az Innovációs Központ társadalmi hatást gyakorló, designközpontú, interdiszciplináris K+F projekteket valósít meg, egyúttal inspirációval szolgál a kelet-közép-európai régióban tevékenykedő designerek számára.

Kutatási Hubok

Az Innovációs Központ öt fő területen folytat kutatásokat, amelyek mindegyikét egy-egy hub képviseli.

Az interdiszciplináris kutatócsoport a kézzelfogható technológia, a dinamikus felületek, a bioanyagok, az elektronikus textíliák és a puha robotika kérdéseivel foglalkozik. Tagjai prototípusokat készítenek, gyártási módszereket kutatnak, és új anyagokat hoznak létre.

Az XXI. században az adatgyűjtés mindennapos tevékenységnek számít, azonban az adatok mögött rejlő történetek csak ritkán tárulnak fel. A data storytelling interaktív eszközökkel és narratív módszerekkel mutatja be a döntéshozást megkönnyítő mintázatokat.

A hagyományos ökológiai ismeretek, a legmodernebb technológiák, valamint az emberi találékonyság és intuíció felhasználásával feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel az ipar kevesebből többet tehet, és nemcsak a gazdaságot, hanem az ökológiát is szolgálhatja.

Az Interakció és immerzió Hubban a metaverzum-szerű környezetek tervezési hiányosságait vizsgáljuk, és olyan prototípusok létrehozására törekszünk, amelyek jótékony hatással lehetnek mentális egészségünkre és mindennapi életünkre is.

Gyakorlatalapú designkutatások kidolgozása és támogatása a fenntarthatóbb életmód és gazdaság lehetőségeinek feltárásához.

A design szerepe az üzletben

A KKE régió vállalati designérettségének kutatása

Digital Technology Research Fellowship

Speculative Design Research Fellowship

Inkubáció

Az Innovációs Központ felgyorsítja a hallgatói és oktatói projektek megvalósítását azáltal, hogy a kreatív ötletek kidolgozott üzleti koncepciókká alakítja át.

Social Impact Hackathon

Évente kétszer megrendezett eseménysorozat.

Szolgáltatások

Számos szolgáltatást és partnerségi lehetőséget kínálunk vállalkozások számára.

K+F együttműködések

Designalapú kutatás, megbízáson alapuló kutatás, támogatásra irá közös nyuló pályázatok benyújtása és új termékek fejlesztése.

Nyílt innováció

A hallgatók érdemi bevonása a kutatás-fejlesztésbe, szükségletalapú hackathonok rendezése és inkubációs programok működtetése.

Személyre szabott designtanfolyamok

Olyan vállalati képzések, amelyek a valós üzleti környezetben alkalmazható kompetenciákat erősítik a design, az innováció és a kutatás terén.

Kapcsolat
Név
Berkovics Dalma
Email
innovacio@mome.hu
Telefon
+36303129404
Cím
1121 Budapest
Zugligeti út 9 - 25.

Hírek

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?

A Dung-Dkar Cloak faliszőnyeg puha felületét megérintve intuitív, újszerű zenei élményben lehet részünk, melyet ujjaink vándorlása alakít textilfelületen. Az alkotást Kárpáti Judit Eszter DLA és Esteban de la Torre Magyarországon, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Innovációs Központjának kutatói multiszenzoros textilinnovációs kutatás eredményeként készítették el, és júniusban a Sound Scene 2023 fesztiválon a Smithsonian's Hirshhorn Museum and Sculpture Gardenben, Washingtonban láthatja majd először a közönség.

A FRUSKA oktatási program az egyik legsérülékenyebb korosztálynak, tizenéves hátrányos helyzetű lányoknak nyújt többszintű tanulási élményt, foglalkozásain nem csak a dekopírfűrésszel tanulnak meg bánni, de az itt készített tárgyak alkotási folyamatán keresztül tervezői készségeket, önbizalmat szereznek. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának módszertana mostantól mindenki számára elérhető.

Események

Management

MOME Open vezető

gosztonyi.csaba@mome.hu

Innovációs Központ igazgató

lasma.ivaska@mome.hu

operatív igazgató

takacs.zsofia@mome.hu

értékesítési és partnerkapcsolati vezető

berkovics.dalma@mome.hu

Inkubációs Program vezető

craig.johnson@mome.hu

B2B marketingvezető

juhasz.adrienn@mome.hu
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121