Architectural Matters // Javier Arpa Fernández

A MOME Építészeti Intézet előadássorozata a 2023/2024-es tanévben is folytatódik, az őszi félév első meghívott előadója Javier Arpa Fernández, aki az építészet és urbanisztika területén kutatóként, akadémikusként, kurátorként és mint író is aktívan tevékenykedik. Előadása szeptember 21-én hallható a MOME Auditóriumában.

Javier Arpa Fernández akadémikus, kutató, író és kurátor. Munkássága az építészet és urbanisztika területeire fókuszálódik.
Javier a Delfti Műszaki Egyetemen (TU Delft, Hollandia) szerzett mesterdiplomát építészetből. Tanulmányai során az építészet és urbanisztika gyakorlatának terjesztésére specializálódott.
Később a Delfti Műszaki Egyetem egyik fő kutatója, a The Why Factory kutatási és oktatási igazgatója. Tanított a Pennsylvaniai Egyetemen, a Harvard GSD-n, a Columbia GSAPP-n (USA), az ENSA-Belleville-ben, az ENSA-Versailles-ban (Franciaország) és az IE Egyetemen (Spanyolország).
A Delft-i TU Építészeti és Épített Környezettudományi Karán a nyilvános programok kurátoraként dolgozik, emellett az MVRDV globális építészeti cég főszerkesztője. Javier világszerte tart előadásokat és különféle szakmai rendezvények állandó résztvevője.
A 2015-ben a párizsi Pavillon de l'Arsenalban megrendezett Paris Habitat című kiállítás kurátora volt, valamint a Paris Habitat: Száz év város, száz év élet című monográfia szerzője. Javier az a+t kutatócsoport főszerkesztőjeként is dolgozott, amely Európa egyik vezető építészeti és urbanisztikai kiadója.
A Pennsylvaniai Egyetem oktatójaként társszervezője volt a The City That Never Was konferenciának a New York-i Építészeti Ligában, valamint társkurátora volt az African Speculations című kiállításnak a Kuala Lumpuri Építészeti Fesztiválon, a müncheni Architekturgalerie-ben és a Politecnico-ban.
Munkássága építészként különböző országban követhető nyomon - Argentínában, Hollandiában, Spanyolországban és Franciaországban - továbbá számos várostervezési projektet vezetett Kínában. Független tanácsadóként pedig több franciaországi várostervezési projekt kidolgozásában is segítette érdekelt feleket.


Az előadásokért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamarán keresztül szerezhetők be.

Az előadások ingyenesek és nyilvánosak, a kamarai krediteket gyűjtő szakmabelieknek regisztrációhoz kötöttek. Az előadásokat követően beszélgetésre is van lehetőség.

További információ az epitesz@mome.hu címen.

Az eseményt a Global Voices, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány programja támogatja. 

Event information

Időpont: 2023. szeptember 21., 18:00
Helyszín: MOME Auditórium

A kamarai krediteket gyűjtő szakmabelieknek az esemény regisztrációhoz kötött.

Az esemény nyelve angol.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121