David Huycke Lecture - MOME X Budapest Jewelry Week

Az idén 9. alkalommal megrendezésre kerülő Kortárs Ékszerhét Budapest keretén belül, szeptember 23-án szakmai előadást tart a MOME-n David Huycke képzőművész, amelyen a művész személyes életútját, különleges granulációs technikáját ismerheti meg a közönség.

David Huycke (Belgium °1967) képzőművész, aki számos médiumban alkot, de leginkább a fémművesség innovatív megközelítéséről ismert, azon belül is a granuláció használatáról nagyobb ezüsttárgyak esetében. Huycke munkái a figurális és az absztrakt határán mozognak. Kozmikus témákból merít ihletet, a természeti és egyetemes jelenségek költői lényegét kutatja, azzal a céllal, hogy a körülöttünk lévő világ tudatosságát közvetítse. Alkotásai világszerte számos közgyűjteményben szerepelnek. Huycke 2010-ben doktorált művészeti területen, jelenleg a Hasselti PXL-MAD Művészeti Iskola és a Hasselti Egyetem Építészeti és Művészeti Karának professzora. Munkáit számos díjjal jutalmazták, többek között 2007-ben és 2019-ben a Bajor Kortárs Kézművességért Állami Díjjal, legutóbb pedig a 20. Silver Triennial International 2022 "Robbe & Berking Prize" díjával. Munkáit a nijmegeni Galerie Marzee képviseli.  
 

A Kortárs Ékszerhét Budapest (Budapest Jewelry Week) a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) háttértámogatásával jön létre. 

Event information

Időpont: 2023. 09. 23., 10:30
Helyszín: MOME Auditórium

Az előadás nyelve angol.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A helyek száma korlátozott, amelyeket érkezési sorrendben töltünk fel.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121