Food Innovation Design Sprint

Készen állsz rá, hogy fejest ugorj az élelmiszeripari innováció világába? A legjobb kreatív megoldásokat keressük az élelmiszer-rendszerünk kihívásaira, amelyek pozitívan tudják alakítani a fogyasztói magatartást.

Ez az ideathon-szerű esemény egy intenzív nap, ahol a résztvevők együttműködve, gyakran szakértők irányításával ötletelnek és megoldásokat találnak ki, amiket aztán a zsűrinek tartott prezentációban mutatnak be. A résztvevőket étel-itallal is ellátjuk az egész nap folyamán!

FONTOS DÁTUMOK

📅 Jelentkezési határidő - május 24. (péntek), 12:00 óra (dél)
- Jelentkezz egyedül vagy csapatban: https://forms.office.com/e/JeqnA4y5Bu

📅 Jelentkezési eredmények - május 24. (péntek) nap végéig
- Értesítünk, ha beválogattunk az eseményre, minden gyakorlati tudnivalóval együtt!

💻 Esemény előtti bemutatkozás és képzés (ONLINE) - május 28. (kedd), 16.00-18.00 óra között
- Stratégiák és időgazdálkodás: Ideathon tippek és hogyan gazdálkodj hatékonyan az időddel.
- Élelmiszeripari innováció: Tudj meg minél többet az élelmiszer innováció világának trendjeiről.
- Design Thinking gyorstalpaló: Fejleszd az ötletelési folyamatodat profi tippekkel és trükkökkel!

🎯 Egynapos design sprint (IN-PERSON) - május 31. (péntek), 8:30 - 22:00 óra
- Keynote előadás: Inspirálódj egy iparági szakértő napkezdő gondolatait hallgatva.
- Párkeresés és csapatregisztráció: Ismerkedj meg más innovátorokkal és alkossatok interdiszciplináris csapatokat.
- Kihívás kihirdetése és ötletverseny: Találj választ egy valós kihívásra szakértő mentorok irányításával.
- Pitch prezentációk: Mutassátok be a csapat úttörő ötletét a zsűrinek.
- Győztes kihirdetése: Ünnepeljük meg együtt a legjobb ötleteket!
- Záróbuli a rooftop teraszunkon: Koccintsunk közösen a csillagok alatt. 🌟


Díjak:
🥇 1,000 euró a győztes csapatnak  
🥈 500 euró a második helyezettnek  
(Megjegyzés: A nyeremények bruttó összegek.)

Kiknek szól az esemény?
Minden területről, bármilyen szaktudással rendelkező, 18-35 év közötti jelentkezőket várunk. Egyedül és csapatban is jelentkezhetsz, de az angol nyelvtudás elengedhetetlen a részvételhez.

Jelentkezz most, és légy részese a változásnak, amely az élelmiszerek jövőjét alakítja! 🌱

FONTOS: A rendezvény angol nyelven zajlik.

// Az esemény a British Council Hungary, az Engage4BIO Horizon projekt és az Eisberg partnerségével kerül megrendezésre. // 
 

2024.05.31
08:30 - 22:00

Esemény információ

Jelentkezési határidő: május 24., 12.00
Online felkészítés: május 28., 16.00-18.00
Esemény: május 31., 8.30-22.00

Az esemény angol nyelven zajklik.

További események

2025.10.08
11:30 - 12:50
Art anthropologist Ewa Klekot from SWPS University will be coming to MOME to hold a lecture, open to the university community.
2025.10.09
15:00
The Designer-Maker MA programme will host a panel discussion and portfolio review, featuring lecturers Zoltán Lublóy and Tünde Ruzicska in conversation with Ewa Klekot, moderated once again by Bálint Veres. The conversation will explore how designers and craft makers think, and what drives and shapes their creative personas.
2025.10.15 14:00
2025.10.17 18:00
Hogyan válik egy ötletből valódi, fenntartható, ipari szinten kiaknázható anyagmegoldás? A Future Materials konferencia idei kiadása a körforgásos anyaghasználat kihívásairól szól, és ismét közös gondolkodásra hívja az ipari és az akadémiai szférát.