Prof. Sarah Kettley előadása a MOME Auditóriumában

Az előadássorozat első alkalmát Sarah Kettley, az Edinburgh College of Art anyag- és designinnovációs professzora indítja el. "Relational Design" című előadásában azt vizsgálja meg, hogyan kapcsolódik a tervezés jelenlegi ontológiai váltása a bölcsészettudományok irányaihoz, kiemelve a többévtizedes kutatási és gyakorlati terápiás tudományágakat.

Hogyan léphet túl a tervezés azon a megfigyelésen, hogy minden összefügg?
Vagy hogyan tud aktív szerepet vállalni a világunk javításában az közöslét filozófiáinak alkalmazásával?

Az előadás alkalmat teremt arra, hogy megvitassuk azokat az elméleteket és módszertanokat, amelyeket Kettley professzor felbecsülhetetlen értékűnek talált az anyagcentrikus kutatásaiban és a marginalizált közösségekhez kapcsolódó munkáiban.

Sarah előadásához kapcsolódóan egy workshop is elérhető: április 18-án (kedden) 12-15 óráig.

A műhelygyakorlatok elsődleges célja a kutatási készségek fejlesztése a design alkalmazott és elméleti területeihez kötődően.
Egy olyan videó-felidézési módszerrel dolgozik Sarah, amely lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy dokumentálják az interakciókban rejlő hallgatólagos tudást és a nemverbális helyzetek kapcsolódási információit.
Ez a módszer támogatja az emberi vagy anyagi környezettel való találkozásokban létrejövő kutatási adatok elemzését.
A workshop során a résztvevők részletes instrukciókat kapnak, ami segíti az IPR (Interpersonal Process Recall) lépésein keresztüli különböző szerepek megtapasztalását.

A bemutatott módszer segíti az emberi vagy anyagi környezettel való találkozásokban létrejövő kutatási adatok dokumentálását és elemzését.

FONTOS, hogy a workshopra a résztvevők hozzanak magukkal egy 5-10 perces videót, amelyet mobiltelefonjukkal készítettek, és amelyen valamilyen szolgáltatást használnak, például tömegközlekedést vagy ételrendelést a büfében.

Workshop: 12:00-15:00, regisztrációs link: https://www.addevent.com/event/qF16617331 

Előadás: 16:00, regisztrációs link: https://www.addevent.com/event/VP16617106

A program a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány támogatásával, a “Global Voices at MOME” kezdeményezés részeként valósul meg.

Event information

Időpont: 2023.04.18., 16:00
Helyszín: MOME, Auditórium

Az előadás nyelve: angol.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121