Realities of doing design practice research I Fehér Bori kerekasztal beszélgetés

A közelgő Gyakorlati Kutatás a Szociális Designban Szimpózium összefogja a design gyakorlati kutatásának perspektíváit a sürgető társadalmi és fenntarthatósági kihívásokkal összefüggésben.

A University of the Arts London (UAL) Social Design Intézete által szervezett eseményen a design gyakorlati kutatásának példáit osztják meg az előadók, valamint lehetővé teszi a kutatás és fejlesztés e formájának, lehetőségeinek és következményeinek kritikus megvitatását, valamint a kontextusokat, amelyekben ez előfordulhat.

A MOME Innovációs Központ Szociális Design Hub vezetője, Fehér Bori a harmadik panelbeszélgetés résztvevőjeként lesz jelen a rendezvényen, melynek témája a gyakorlat alapú kutatás a designban és ennek kapcsolata társadalmi és fenntarthatósági kérdésekkel.

Az esemény angol nyelven, online zajlik. 

Május 20. (péntek), 9:00-16:00-ig

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - további infók: https://www.arts.ac.uk/whats-on/symposium-on-practice-research-in-social-design-definitions,-contexts,-futures

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

Dr Hena Ali, London College of Communication, UAL
Dr Fehér Bori, Moholy-Nagy University of Art and Design (MOME), Hungary
Dr Rosie Hornbuckle, Centre for Sustainable Design, UAL
Professor Thomas Markussen, Associate Professor, University of Southern Denmark

Event information

More events

Március 22-én, szerdán 17:00-19:00 között Hevesi Annabella arról fog mesélni, hogy a termékfejlesztés során milyen kalandokkal és kihívásokkal találhatja szemben magát egy feltörekvő tervező - a hazai terepen, nőként. Annabella 2018 óta a Line and Round stúdió vezető tervezője, cégével olyan ügyfelekkel dolgoztak együtt, mint az Operaház, a Sopron Basket vagy a Four Seasons Hotel.

Geszler Mária, a kortárs magyar kerámiaművészet meghatározó alakja előadást tart a MOME-n március 22-én 16 órakor.

Máté Gábor DLA habil. Balogh Rudolf-díjas fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia BA szakvezetőjének ‘The Apples of Their Eyes’ címmel nyílt kiállítása 2023. március 15-én 12 órakor a jeruzsálemi Yossi Nahmias Fotográfia Galériában (Department of Photographic Communication Hadassah Academic College).
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121