Szociális Design Terepkutatás Kiállítás

A MOME és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) több éve egy stratégiai együttműködés keretében, közösen keresi az utat arra a kérdésre, hogy a design, az alkotás hogyan tud hozzájárulni hátrányos helyzetű közösségek fejlesztéséhez, rezilienciájuk erősítéséhez a terepmunka alapú design kutatás segítségével.

A MOME Social Design Hub gondozásában megvalósuló Szociális Design Field Lab program célja ebben a partnerségben kidolgozni egy olyan eszközrendszert, amely támogatja, illetve facilitálja a MMSZ által megvalósított Jelenlét Programban résztvevő zalakomári 10-16 éves gyerekek kreatív kompetencia fejlesztését, ágencia fejlesztését. 

A kiállítás részeként bemutatásra kerül a kutatási folyamat, valamint azok a terepmunka alapú, Zalakomárban megvalósított oktatási helyzetek, ahol több szakterület (építészet, média design, animáció, tárgyalkotás, textiltervezés) képviseltette magát.

A MOME-s hallgatók és oktatók valós helyzetekben a helyi gyermekközösséggel és MMSZ szakértők bevonásával közösen hoztak létre új értékeket épített installációk, tárgyak és stop motion animációk formájában. Mindeközben egy, a jövőben adaptálható módszer váza és tesztüzeme is megvalósult a gyakorlati kutatás (practice research) különböző participativ eszközeinek alkalmazásával.

A kiállítás megnyitó részletes programja hamarosan elérhetővé válik. Az együttműködésről többet itt olvashatsz: https://mome.hu/hu/projects/mome-x-mmsz

Event information

Helyszín: MOME GROUND
Kiállításmegnyitó: 2022.11.10. 16:00

A kiállítás november 11 és december 9-ig látogatható.

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121