Városi helykialakítás az együttműködés szemszögéből - Kerekasztal beszélgetés

A panelbeszélgetés az Urban Design Research for Children's Mobility kutatási projektet és olyan témákat fog feldolgozni, mint a környezetpszichológia, a helyidentitás vagy a klímavédelem.

A MOME Innovációs Központja panelbeszélgetést szervez Szerencsés Rita, a Social Design Hub kutatója kezdeményezésére. A 2022-ben induló és hamarosan véget érő Urban Design Research for Children's Mobility kutatási projekt Budapest VII. kerületének diákjait vonja be azzal a céllal, hogy feltárja, hogyan növelheti a szociális design a 8-13 éves gyermekek fizikai és mentális biztonságát a közösségi terek és a mobilitás formáinak inkluzív jellege szempontjából.

A panelbeszélgetés olyan témákat érint, mint a környezetpszichológia, a helyidentitás, a liminalitás, a klímavédelem, mérnöki megoldások, a forgalomcsillapítás, a klasszikus közlekedés, a mikro/aktív mobilitási trendek, a kutatási folyamat és annak eredményei, valamint a témák relevanciája.

A kutatás az ELTE PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézet, Erzsébetváros Önkormányzata, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Hintalovon Alapítvány, valamint a MOME szakemberei (Illés Anikó és Bényei Judit) együttműködésében valósult meg. Astrid Kemperman részvételét a budapesti Holland Királyság Nagykövetsége finanszírozza. A fentieken kívül más érintett szervezetek szakértőit is meghívják a vitára.

A résztvevő szakértők:
- Astrid Kemperman - Várostervezés és életminőség docens, Eindhoveni Műszaki Egyetem
- Beleznay Éva - Vezető fenntarthatósági tanácsadó, HuGBC
- Dr. Dúll Andrea - Egyetemi tanár, Dékánhelyettes, ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar
- Molnár Berta - Mobilitásfejlesztési munkatárs, BKK
- Szerencsés Rita - Kutató, MOME Innovációs Központ
- Tóth Csaba - Kabinetvezető, Erzsébetváros Önkormányzat Klímavédelmi és Fenntarthatósági Kabinet

A beszélgetés moderátora Boros Judit (kutató, MOME Innovációs Központ), a program angol nyelven zajlik.

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendezvényen fényképek készülnek; a részvétellel hozzájárul ahhoz, hogy a szervező ezeket a képeket további kommunikációs és promóciós célokra felhasználja.

Event information

More events

Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121