MOME Könyvtár átmeneti működése

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a MOME Könyvtár bizonytalan ideig zárva tart. Kérünk benneteket, hogy figyeljétek a honlapunkat és Facebook oldalunkat a friss hírekért!  

Mivel ezen időszak alatt a kölcsönzés nem oldható meg biztonságosan, kollégáink arra törekszenek, hogy ezt a hiányt valamelyest pótolva, még inkább támogassák a digitális kommunikációt és információáramlást.

Honlapunk Hasznos linkek menüpontját, illetve a Könyvtár Diigo-szolgáltatását folyamatosan frissítjük olyan, bárhonnan, online elérhető szakirodalmak, adatbázisok, weboldalak linkjeivel, melyek hatékonyan segíthetik a hallgatók távoktatását.

Ingyenesen elérhető online tartalmak a következő időszakokban:

MeRSZ – Elérés beiratkozott olvasóink számára
        A belépéshez távoli elérést biztosító kód szükséges, mely az alábbi címen igényelhető: kabai@mome.hu
        A belépési kód érvényessége: 2020. április 30-ig
        A kódok használatának részletes leírása ezen a linken található. 

GALE Pop Culture Collection – Elérés beiratkozott olvasóink számára
        A tartalom eléréséhez az oldalon be kell írni az olvasói vonalkódot (diákigazolvány/olvasókártya száma)

Arcanum Digitális Tudománytár egy hónapon keresztül (április 16-ig) nyilvános lesz és ingyenesen hozzáférhető, a szolgáltató evvel a gesztussal könnyítve meg az otthoni tanulást, kutatást, munkavégzést
Ez alatt az időszak alatt az előfizetéssel nem rendelkező felhasználók tartalmakat letölteni nem tudnak, de egyszeri regisztrációval egy-egy oldal letöltésére lehetőség nyílik

Lehetőséget nyújtunk online beiratkozásra MOME hallgatók számára a könyvtár zárva tartása alatt, mely a konyvtar@mome.hu e-mail címre írva intézhető. 

A MOME Könyvtár által előfizetett többi adatbázis távoli elérésének megoldása folyamatban van az eduID szolgáltatáson keresztül. 

A könyvtár kollégái munkaidőben folyamatosan elérhetőek e-mail-en, Facebook-on, illetve a könyvtári honlap új chat-szolgáltatásán keresztül.

Amíg a helyzet engedi, ügyeletet tartunk a könyvtárban, nagyon indokolt esetben könyvrészlet cikk szkennelését korlátozott mennyiségben vállaljuk, kizárólag MOME-s hallgató, valamint MOME-s oktató számára.

A 2020. március 13. után lejáró, már kikölcsönzött könyvek kölcsönzési határidejét a zárvatartás időszakára meghosszabbítjuk, késedelmi díjat nem számítunk fel.

Fotó: Tiry Kati

Publikálva: 2020-03-19 19:30:00