Oktatást támogató szakmai eszközök

Animáció, Fotográfia, Média design, Tervezőgrafika

Adobe szoftverek otthoni használatra május 31-ig

 

Campusunk bezárása miatt jelenleg nem elérhetők az egyetemi gépekre telepített Adobe szoftverek. Az Adobe jóvoltából viszont lehetőség van ideiglenesen (2020. május 31-ig) saját tulajdonú eszközökön is használni az Adobe termékeit. Az igénybevétel menete a következő:

1, A https://creativecloud.adobe.com oldalon be kell jelentkezni. 
A bejelentkezéshez hallgatók esetében a Neptunban megadott email cím, kollégák esetében az egyetemi email cím használható.

2, Adobe ID létrehozása
Az első alkalommal az email cím megadása után hibaüzenetet kapunk és email címünkre kiküldésre kerül egy 72 órán keresztül érvényes link. Ezen a linken létrehozhatjuk Adobe ID-nket, megadva néhány adatot és a jelszót.

3, Bejelentkezés
Ezt követően már be tudunk jelentkezni a https://creativecloud.adobe.com oldalon.

4, Letöltés
A Creative Cloud weboldalon, megnézhetjük és letölthetjük a szükséges alkalmazásokat. Fölül az Apps-ra kell kattintaniaz összes alkalmazás megtekintéséhez.

A letöltésről és telepítésről bővebb információ ezen a linken olvasható: Download and Install Creative Cloud apps.

További kérdések esetén nézd meg az alábbi oldalt: HelpX page

 

ESET ingyenesen elérhető vírusírtó

 

Tudtad? Az ESET most minden tanár és diák számára ingyenes vírusvédelmet biztosít 3 hónapig, így biztonságosan lehet böngészni az ingyenes tartalmak között.

 

Video meeting platform ajánlások


Egyetemünk ajánlásai:
Neptun Meet Street (NMS) oktatóknakhallgatóknak // ZOOM meeting & chat // Google Meet és Hangouts // Microsoft Teams MOME fiókkal, MSOffice365 beregisztrálás, Teams útmutató

 

Programok, adatbázisok


Az alábbi programok, adatbázisok jelentősen megkönnyíthetik a jelenlegi munkát:
PowerPoint prezentáció kísérőszöveggel// PREZI // VIBER // YOUTUBE // Régens ALRITE // OBS studio: letöltésbeállítás // VLC Media Player: útmutatóletöltés // Handbrake video converter: használatletöltés 

Publikálva: 2020-03-17 14:19:00

Hírek