Átadták a Best of Grafika díjakat | A Grafika Esten Dan Reynolds tipográfus tartott előadást

Tervezőgrafika

A Grafika szak a kurzushét első napján tartotta meg idei első Grafika Estjét, melynek keretében immár harmadik alkalommal hirdették ki a szak által 2019-ben alapított Best of Grafika díjakat. Az idei évben új kategóriával bővült a díjazottak köre, a kiértékelésen bemutatott munkák alapján nemcsak a grafikus hallgatók szavazatai szerint legjobbnak ítélt BA és MA félévi projekteket díjazták, hanem külön elismerték a szak oktatói által legjobbnak értékelt hallgatói teljesítményt is. 

Az alapszak hallgatói közül Mihalik Nikoletta (BA3) kapta a Best of BA elismerést, míg a mesterszakos hallgatóknál holtverseny alakult ki, így  Papp Margaréta (MA1) és Vásárhelyi Áron (MA2) megosztva kapták a Best of MA díjat. Az oktatók különdíját Gonda Soma (BA3) vehette át. A díj jutalma a hallgatók jelentős nemzetközi szakmai megmérettetéseken való szerepeltetése, melynek terheit a szak átvállalja a díjazottaktól. Az idei legjobbak az Applied Arts Student Award nemzetközi díjpályázat keretében kapnak lehetőséget a nemzetközi bemutatkozásra.

A díjazott hallgatók felkészítő tanári: Nagy László, Ördögh László, Hegyi Béla, Birinyi Tamás, Marcell Tamás, Simon Péter Bence, Vatány Szabolcs, Balla Dóra, Gryllus Ábris, Lakner Antal, Vargha Balázs

A Grafika Est részeként a szak meghívására Dan Reynolds tartott nyilvános előadást kurzusheti workshopjához kapcsolódva. Dan Reynolds amerikai származású, jelenleg Németországban élő és alkotó tervezőgrafikus a kortárs tipográfia egyik nemzetközileg elismert képviselője, fontos iskolateremtő kutatásokat végzett klasszikus betűtípusok történetével kapcsolatban, tervezéssel és kutatással is foglalkozik. Előadásán egy széles spektrumú, meghatározó stílusú tipográfus munkásságával ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Dan Reyholds előadása az NKA támogatásával valósult meg.

Dan Reynolds

 

 

Publikálva: 2021-02-03 17:29:00

Hírek