Lezárult a MOME és a Magyar Vöröskereszt első közös BABA PAKK akciója

Megvalósult a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Magyar Vöröskereszt közös akciójának első szakasza, melynek keretében a humanitárius szervezet 100 db BABA PAKK-ot juttatott el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak. A hosszútávú együttműködés új célja, hogy a BABA PAKK részévé váljon a Magyar Vöröskereszt állandó szociális segélyezési tevékenységének. A kezdeményezés folytatásaként egy lakossági adománygyűjtő kampány indul 2021 júniusában.

A Segítő Pakkok széleskörű felhasználása érdekében a MOME és a Magyar Vöröskereszt  2020 őszén kezdett el együttműködni, azzal a céllal, hogy a humanitárius szervezet adománygyűjtésben szerzett szakmai tapasztalatainak alkalmazásával minél több nélkülöző emberhez jusson el a csomagok által kínált segítség. A kezdeményezés hiánypótló hazánkban, hiszen a gyermeket váró és kisgyermeket gondozó családok megsegítésére ezidáig nem indult hasonló, országos léptékű program, amely célzottan gyermekgondozási eszközökkel segítene az első időszakban.  A csomagoknak köszönhetően a programban résztvevő családoknak így nem kell utána járniuk és külön beszerezniük az újszülött érkezéséhez szükséges eszközöket, az ezekre szánt összeget másra fordíthatják.

A kampány keretében a MOME és a Magyar Vöröskereszt támogatói forrásai bevonásával állított össze és juttatott el 100 db, finn mintán alapuló, a MOME kutatói által fejlesztett Baba Pakkot újszülöttek családjaihoz. A csomagokat az elmúlt hónapokban Budapesten és az ország 19 megyéjében nehéz helyzetben lévő családok vehették át a Magyar Vöröskereszt területi szervezetein keresztül.

 

A két szervezet közötti hosszú távú együttműködés új célja a BABA PAKK-ot beépíteni a Magyar Vöröskereszt szociális segélyezési tevékenységei közé. A tervek szerint 2021 során újabb 250 csomagot állít össze a humanitárius szervezet, melyeket a megyei szervezeteik koordinálásával osztanak ki. Az erre vonatkozó adománygyűjtési kampány 2021 júniusában veszi kezdetét.

A teljes közelményt keresd Sajtóközlemények aloldalunkon!

Publikálva: 2021-04-28 11:12:00