Hírek & események

Az idén 9. alkalommal megrendezésre kerülő Kortárs Ékszerhét Budapest keretén belül, szeptember 23-án szakmai előadást tart a MOME-n David Huycke képzőművész, amelyen a művész személyes életútját, különleges granulációs technikáját ismerheti meg a közönség.

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Ismerd meg a legfrissebb lakberendezési termékeket és trendeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon szeptember 22-24. között a Budapest Arénában, ahol a MOME is a kiállítók között van!

A Jövőképesség Obszervatórium szeretettel meghív minden érdeklődőt második nemzetközi (hibrid) műhelykonferenciájára, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson a jövőképesség, a geopolitikai ütközőzónák, az innovációs és dizájn horizontok, illetve a digitális jövők területén, Kelet-Nyugat kontextusában folyó kutatásaiba.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

A MOME Építészeti Intézet előadássorozata a 2023/2024-es tanévben is folytatódik, az őszi félév első meghívott előadója Javier Arpa Fernández, aki az építészet és urbanisztika területén kutatóként, akadémikusként, kurátorként és mint író is aktívan tevékenykedik. Előadása szeptember 21-én hallható a MOME Auditóriumában.

Egy lebilincselő találkozó a világhírű pszichológussal, bestseller-szerzővel, Esther Perellel a MOME Auditóriumában! Nem, nem csak egy motiváló, inspiráló pszichológiai előadásról van szó, ez egy kivételes alkalom arra, hogy betekintést nyerhessünk az emberi kapcsolatok működésébe, úgy a magánéletünk mint a tervezői, alkotói pályánkra vonatkozóan.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.

Mi jellemzi az új tervezőgeneráció legfrissebb alkotásait, tervezői attitűdjét és érdeklődését? Kele Ildikót, a MOME Divat- és Textiltervezés MA szakvezetőjét, a KELE Clothing alapítóját és Tomcsányi Dórát, a TOMCSANYI márka tervezőjét és oktatónkat kérdeztük a közelgő MOME Fashion Show kapcsán.

Több, mint ötvenéves álom vált valóra: magával ragadó vizuális világot teremtettek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Média design szakos hallgatói a világhírű kortárs magyar zeneszerző, Eötvös Péter Mese című művéhez. A premier az idén második alkalommal megrendezett, a MOME és a Zene Háza közös programján, az Intermezzo Fesztiválon zajlott, a projekt pedig egy különleges kooperáció keretében, a Zene Háza, a MOME, a BMC és a világhírű zeneszerző összefogásában valósul meg.

Mély, érzékeny, friss és tudatos - október elején, a nemzetközi divathetek ritmusához igazodva újra a legtehetségesebb fiatal divat- és textiltervezők kerülnek a reflektorfénybe a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME), ahol megrendezik a hagyományos MOME Fashion Show-t. A fiatal generációra is nagy hatást gyakoroltak a világ eseményei, mint az energia- és klímaválság, előtérbe került a fenntarthatóság, több munkában is megjelennek innovatív új anyagok, ugyanakkor jelentős szerepet kap a sokszínűség és az inklúzió is.

Szeptember 8-án, pénteken kurzust tart a MOME-n Pontus Wärnerstål, a Halmstad-i Egyetem oktatója, a Designing AI-Powered Services című könyv szerzője, aki az Interaction Design szak meghívására érkezik a campusra.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121