Hírek & események

A középszerűségből való kitörésről, a változó világ kihívásairól, valamint a jövő ígéretes megoldásairól láthat formabontó kiállítást a nagyközönség a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME). A Challenging Futures öt különböző, mégis egymáshoz kötődő társadalmi kérdésre keres választ az egyetem hallgatóinak gondolatain keresztül.

Elindultak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) első, teljes egészében angol nyelvű mesterképzései, a Photography MA és az Interaction Design MA. Utóbbi szakterület egyedülálló az egyetem és a közép-kelet-európai régió számára is

A MOME Animáció szakán diplomázott Fábián Nikolett alumnánk, Nyugvó köd című diplomafilmjével CineNeWay- díjat nyert a 18. CineFesten.

Szeptember 23-án, délelőtt az Új Nemzeti Kiválósági Program pályázat 2021/22. tanévi ösztöndíjasainak prezentációs napja zajlik a MOME Auditóriumban.

Együttműködési megállapodást írt alá a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Nanushka, hogy elindítsák a Conscious Textile Group, azaz a Tudatos Textil Csoport munkáját. A MOME és a Nanushka összefogása a divatipar körforgásos gazdaságra való átállását segíti, célja a gyártás utáni textíliák körforgásos felhasználásának és innovatív módjainak kutatása, új, fenntartható anyagok fejlesztése. 

Technology has democratized access to information and journalism—and has given rise to ‘citizen journalists’ who are able to provide powerful eyewitness accounts globally. Thanks to the Internet, news can be reported faster than ever. But there’s a darkside too.

A Visual Europe Group több mint tizenöt éves tapasztalattal rendelkezik egyedi rendezvények tervezésében és lebonyolításában, illetve rendezvényhelyszínek üzemeltetésében. Mára már nemcsak Magyarország, de Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb rendezvénytechnikai cégcsoportjává váltak. Köszönhetően a fejlődésre és megújulásra való folyamatos törekvésüknek idén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel működnek együtt egy speciális kurzus keretében.

Elindultak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) első, teljes egészében angol nyelvű mesterképzései a Photography MA és az Interaction Design MA.

A kiállításon az a 48 hallgató mutatkozik be munkáikkal, akik ezidáig Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjban részesültek.

Mély fájdalommal tudatjuk Probstner János halálát, aki a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió alapítója és közel 40 évig igazgatója volt.

EVANET – Everyday Aesthetics Network and the Moholy-Nagy University of Art and Design Budapest (MOME), warmly invite paper proposals for the three-day international conference ‘Designing Everyday Experience’. Celebrating the 25th anniversary of MOME’s doctoral school, the event will offer an opportunity for those with an interest in the philosophy and aesthetics of everyday life and design to share and discuss work, in the hope of furthering dialogue in this area.

Mit jelent nőnek lenni? A nőiség vajon ugyanazt jelenti neked, mint nekem? Szalay Csenge és Tóth Lili első közös kiállításukon adnak választ erre a kérdésre, saját belső hangjukra támaszkodva, mellőzve a társadalmi normatívákat. Nézzünk szembe önmagunkkal. Tekintsünk saját testünkre.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121