Hírek & események

Mesterképzésre felvételiznél a MOME-ra? Angol nyelvű mesterszakjainkon idén tavasszal is portfolio review alkalmakat hirdetünk, hogy ezzel is hozzásegítsünk a sikeres felvételihez szükséges portoliód összeállításában.

Február 22-én, csütörtökön lesz a Jövőképesség Obszervatórium (FPO) harmadik alkalommal megrendezett nemzetközi (hibrid) műhelykonferenciája.

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

Ezentúl összművészeti kiállítás formájában ismerhetjük meg a MOME mesterszakos hallgatóinak munkáit: a már hagyománnyá vált Kipakolásra készült alkotásokból nyílik a MOME KIKI!

Börcsök Anna ékszertervező doktori értekezésének fókuszában a művészeti narratívák a designban kutatása áll, különös tekintettel az ékszerekre. A MOME-n nyíló kiállításon több más kortárs ékszertervezővel arra keresi a választ, milyen értéket jelent az ékszer ma, és milyen üzeneteket, történeteket közvetít.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.

Megnyílt a jelentkezési felülete a CoDesign4Transitions (The Sustainable Transitions through Democratic Design Doctoral Network) programnak, melyben jelentős szerepet kapott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem is. A hét ország nyolc egyetemével közösen létrehozott interdiszciplináris doktori programba tizenhárom jelölt kerülhet be, akik közül egy Budapesten, a MOME-n kutathat majd három éven át.

Többek között Schleich Vilmos és tanítványainak az 1910-es évekből származó reliefje is a része annak a 114 tételből álló Kerámia és Üveg Archívumnak, amelyet egyetemünk az Iparművészeti Múzeum kerámia- és üveggyűjteményének ajándékozott 2023 decemberében Budapesten. A MOME Jövő öröksége programjának keretében átadott tárgyak várhatóan a múzeum rekonstrukciója után az állandó kiállításban kaphatnak majd helyet.

Február 2-án újra nyílt napot tart a MOME! Ezúttal a virtuális térben...

Január 11-13. között rendezik meg a 24. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, ahol idén újra ott lesz a MOME is!
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121