42 éves a MOME Anim - A legsikeresebb magyar animációs képzés szakmai programokkal és vetítésekkel ünnepel

Date:
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME Anim képzése kétnapos, a nagyközönség számára is nyitott rendezvénnyel ünnepli évfordulóját.

A szak ingyenesen látogatható szakmai programokkal, mozizással és a legendás Grafix vásárral emlékezik a képzés elmúlt 42 évére.

A 40. kerek évfordulóra tervezett program a pandémia miatt nem valósulhatott meg, így 42 éves koráig kellett várnia a szaknak, hogy méltón emlékezhessen meg Magyarország legsikeresebb animációs képzésének a történetéről.

November 25-én pénteken szakmai programokkal, magyar és nemzetközi előadókkal, kerekasztal-beszélgetéssel, mesterkurzusokkal, valamint nemzetközi szakértői portfolio review-val készülnek a szervezők. Fülöp József rektor, animációs filmrendező megnyitóját követően Joseph Wallace, brit animációs rendező tart előadást, aki legújabb, 17 perces, Salvation Has No Name című rövidfilmje gyártásának kulissza titkaiba avatja be a hallgatóságot, Talent management and animation címmel hallhatjuk a szintén brit producert Erika Forzyt is. A „zeitgeist” című kerekasztal-beszélgetés Orosz Anna Ida moderálása mellett a MOME animációt meghatározó generációs témákról, az animáció hozzáadott kulturális értékéről szól majd Bleier Edit, M. Tóth Géza, Gauder Áron, Szederkényi Bella, Darabos Éva részvételével. Szó lesz arról, hogy milyen utat járt be a képzés az elmúlt 42 évben, hogyan vált a MOME Anim, Magyarország egyik legnépszerűbb képzésévé és a nemzetközi porondon is meghatározó animációs műhellyé. A mesterkurzus Kreatív jógyakorlatok alkotóknak címmel zajlik, majd ezt követi a MOME Anim jelenlegi és volt hallgatói számára nyitott portfolio review többek közt a programban szereplő szakemberek közreműködésével.

November 26-án, szombaton izgalmas vetítéssel várják az érdeklődőket az Art+ Cinema-ba. A jeles alkalomra a hazai művészeti szcéna és közélet meghatározó szereplői - Orosz Anna Ida, Puzsér Róbert, Benkő Orsolya, Csupó Gábor, és Sárvári Zita - vállalták a kurátori szerepet, és állították össze a programot, válogatva a régi és legújabb filmek közül, a legújabb diplomafilmeket pedig este láthatjuk. A program nem lenne teljes a MOME Anim hallgatóinak szokásos vására, a Grafix nélkül, ahol volt és jelenlegi hallgatók zinjei, matricái, illusztrációi lesznek kaphatók.

A kétnapos program minden eseménye ingyenes, a szakmai nap regisztrációja itt érhető el.

A vetítésre ingyenes mozijegy váltható hamarosan az Art+ Cinema oldalán.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Web

FB

Insta

More news

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának köszöntőjével vehette át a 17. Moholy-Nagy-díjat Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője.

A MOME is támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság Kettőskarrier-programját - 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 29-én a Magyar Olimpiai Bizottság. A Kettőskarrier-program célja, hogy a sportolóknak ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között, valamint, hogy támogassa őket céljaik elérésében, legyen szó fizikai vagy mentális segítségről.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121