"A jó design nem az, ami a könyvekben van” – Interjú Fogarasy Tamással

Date:
Ezúttal induló minisorozatunkban olyan szakemberekkel beszélgetünk, akik a digitális terméktervezés, a user interaction vagy user interface design területén dolgoznak. Elsőképp Fogarasy Tamást, az Exalt Interactive alapítóját kérdeztük a terület karrierlehetőségeiről, fejlődésről és önfejlesztésről, nem utolsósorban pedig a MOME angol nyelvű Interaction Design mesterképzéséről, aminek – tapasztalt digitális terméktervezőként – ő lett a szakvezetője.

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121