„A kutatás nagy szerepet játszik a fenntarthatóbb divatipar megteremtésében”

Date:
A MOME és a Nanushka közös anyaginnovációs kezdeményezése, a Conscious Textile Group 2022 őszén alakult azzal a szándékkal, hogy előmozdítsák a textilgyártás és- felhasználás fenntartható törekvéseit.

A nemzetközi kutatókból, egyetemi oktatókból, hallgatókból és ipari szakértőkből álló csoport elsősorban a divatipar körforgásos gazdaságra való átállását segíti, az ezzel kapcsolatos kérdések innovatív megoldását kutatja. A projekt keretében 12 hónapos nemzetközi kutatási ösztöndíjprogram vált elérhetővé tudatos textilipari kutatók és innovátorok számára, melyet elsőként egy német kutató, Malu Lücking nyert el. Új kutatása és budapesti érkezése kapcsán beszélgettünk vele.

Tovább a cikkért a Designisso-ra…

More news

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?

A FRUSKA oktatási program az egyik legsérülékenyebb korosztálynak, tizenéves hátrányos helyzetű lányoknak nyújt többszintű tanulási élményt, foglalkozásain nem csak a dekopírfűrésszel tanulnak meg bánni, de az itt készített tárgyak alkotási folyamatán keresztül tervezői készségeket, önbizalmat szereznek. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának módszertana mostantól mindenki számára elérhető.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121