„A kutatás nagy szerepet játszik a fenntarthatóbb divatipar megteremtésében”

Date:
A MOME és a Nanushka közös anyaginnovációs kezdeményezése, a Conscious Textile Group 2022 őszén alakult azzal a szándékkal, hogy előmozdítsák a textilgyártás és- felhasználás fenntartható törekvéseit.

A nemzetközi kutatókból, egyetemi oktatókból, hallgatókból és ipari szakértőkből álló csoport elsősorban a divatipar körforgásos gazdaságra való átállását segíti, az ezzel kapcsolatos kérdések innovatív megoldását kutatja. A projekt keretében 12 hónapos nemzetközi kutatási ösztöndíjprogram vált elérhetővé tudatos textilipari kutatók és innovátorok számára, melyet elsőként egy német kutató, Malu Lücking nyert el. Új kutatása és budapesti érkezése kapcsán beszélgettünk vele.

Tovább a cikkért a Designisso-ra…

More news

A MOME Animáció szak szervezésében médiaművészek és táncművészek reflektáltak arra, hogyan formálja át a technológia a magánéletünket, társadalmi és fizikai létünket.

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121