A LINDASIETO új kollekciója ananásztextilből is készül

Date:
Siető Linda a MOME-n végzett, márkáját 2010-ben alapította, táskái szerepeltek már az olasz Vogue-ban is. Varázslatos, új táskakollekciója már növényi alapanyokból készül.

Siető Linda a MOME-n végzett, márkáját 2010-ben alapította, táskái szerepeltek már az olasz Vogue-ban is. Varázslatos, új táskakollekciója már növényi alapanyokból készül. 

Siető Linda a MOME-n végzett, márkáját 2010-ben alapította. Kezdetben kizárólag olasz bőrökből készültek a táskák, 2019 óta azonban már egy innovatív, növényi alapanyagból, ananásztextilből is elérhetőek a magyarországi gyártású darabok. A kontrasztokkal játszó, elegáns-nyers kiegészítők az elmúlt években külföldi kiállításokon, valamint a magyar mellett a nemzetközi divatsajtóban, például az olasz Vogue-ban is szerepeltek. 

Tovább a teljes cikkre a marie claire.hu-n...

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121