„Cselekvőképesnek kell maradnunk” – Interjú Dr. Érdi Péterrel

Date:
A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?

 Dr. Érdi Péter, a komplex rendszerek kutatója és oktatója a reziliens, vagyis az ellenállóképes tervezésben, működésben látja a lehetséges kiutat. A tavaly megjelent Repair: When and How to Improve Broken Objects, Ourselves, and Our Society (Springer Publishing, 2021) című könyvében különböző diszciplínákon keresztül reflektál társadalmunk válságos helyzetére és nyújt fogódzkodót számunkra a javítás fogalmának széleskörű vizsgálatával. Interjúnkban a könyvben tett megállapításairól kérdeztük.

Tovább a cikkért a Designisso-ra…

More news

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121