csillLab collab I MOME építészhallgatók a Volt Fesztiválon

Date:
Az idei Volt fesztiválon Építőművészet BA szakos hallgatóink képviselték a MOME-t egy egész napos workshop keretein belül.

A két fázisból álló workshop első részeként makett bútorok megvalósítása volt a cél. A vállalkozó szelleműek az apró fadarabokból összeragasztott, színesre festett maketteket egy Sopront ábrázoló térképen helyezték el, így képezve pihenőhelyeket a város különböző pontjain. 


A workshop második részeként építészhallgatóink közösségi bútor barkácsolást hirdettek, melynek egy pihenő köztéri bútor létrehozása volt a célja. Az elkészült bútort Sopron legkedveltebb pontján (a workshop első fázisa alapján) tervezik felállítani. 


Szervező hallgatóink: 


Kocsis Adelina 
Jung Kata 
Werk Zsuzsi 
Vizi Borbála 

More news

A MOME és a Neumann János Egyetem közös fejlesztésű járműve forradalmasíthatja a városi áruszállítást - Hidrogénnel és napenergiával működő járművet mutatott be a dubaji klímacsúcson a Moholy Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Neumann János Egyetem. A két egyetem kollaborációjában készült három kerekű, multifunkcionális szállító járművet december 1-én láthatta először a nagyközönség az ENSZ COP28 klímacsúcson. A prototípus egyenesen a fejlesztők keze alól, a műhelyből utazott Dubajba.

Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektorának köszöntőjével vehette át a 17. Moholy-Nagy-díjat Gazdag Gyula filmrendező, forgatókönyvíró a University of California, Los Angeles (UCLA) Film, Televízió és Digitális Média Tanszékének emeritus professora, a Sundance Filmmakers Lab művészeti vezetője.

A MOME is támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság Kettőskarrier-programját - 23 felsőoktatási intézménnyel, köztük a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel írt alá együttműködési megállapodást november 29-én a Magyar Olimpiai Bizottság. A Kettőskarrier-program célja, hogy a sportolóknak ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás, a sport és a munka között, valamint, hogy támogassa őket céljaik elérésében, legyen szó fizikai vagy mentális segítségről.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121