csillLab collab I MOME építészhallgatók a Volt Fesztiválon

Date:
Az idei Volt fesztiválon Építőművészet BA szakos hallgatóink képviselték a MOME-t egy egész napos workshop keretein belül.

A két fázisból álló workshop első részeként makett bútorok megvalósítása volt a cél. A vállalkozó szelleműek az apró fadarabokból összeragasztott, színesre festett maketteket egy Sopront ábrázoló térképen helyezték el, így képezve pihenőhelyeket a város különböző pontjain. 


A workshop második részeként építészhallgatóink közösségi bútor barkácsolást hirdettek, melynek egy pihenő köztéri bútor létrehozása volt a célja. Az elkészült bútort Sopron legkedveltebb pontján (a workshop első fázisa alapján) tervezik felállítani. 


Szervező hallgatóink: 


Kocsis Adelina 
Jung Kata 
Werk Zsuzsi 
Vizi Borbála 

More news

Közel 250 hallgató életének egyik legfontosabb eseménye zajlik hamarosan, ahogy korábban, 2023-ban is számos diplomavédés lesz nyilvános, melyekre június 5-21. között kerül sor. A mestermunkákból nyíló Diplomakiállítás június 17-18. között látogatható majd a Campus több pontján. A MOME ünnepélyes diplomaosztójának vendégeként ismét világhírű alkotók érkeznek Budapestre, olyanok, akiknek pályája, életútja példa lehet a hallgatók számára.

Mit hoz a jövő 20 év múlva az oktatás, az egészségügy vagy a közlekedés terén? Milyen lesz az élet 2043-ban? Ezeken a kérdéseken gondolkodhatnak közösen az Ugrás a jövőbe! kreatív pályázat résztvevői a MOME oktatóival. A résztvevők a második fordulóban az egyetem tanárainak segítségével fejleszthetik tervüket egy többhetes intenzív mentorációs folyamat keretében.

A MOME tanárképzésében mindig kiemelt helyet kap az iskolai tanítási gyakorlat, hiszen a tanári pályára készülők számára a valós iskolai környezet biztosítja a legjobb felkészülési terepet. A MOME Design és vizuálisművészet tanárszakjain évente 10-en végeznek, a szakok országos szinten is az egyik legnépszerűbb képzési területhez, a pedagógusképzéshez tartoznak, ahová évente kiemelten sokan jelentkeznek.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121