„Én még mindig a személyes érintkezésben hiszek”– Interjú Deák Erikával

Date:
„Én még mindig a személyes érintkezésben hiszek” – mondja Deák Erika, aki a virtuális világ térhódításával szemben az élő beszélgetésekre, a közvetlen kiállításélményekre helyezi a hangsúlyt. Az online kultúrafogyasztás mellett a hazai művészetkritikáról, az oktatás szerepéről, a fiatalok kilátásairól és arról az ösztöndíjprogramról is beszélgettünk vele, amivel 2020 óta minden évben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy-egy hallgatóját támogatja.

Borítókép: Deák Erika, a Támogatás legújabb ösztöndíjasával, Ádi Brigittával

Tovább a teljes cikkre a Designisso-n...

More news

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?

A FRUSKA oktatási program az egyik legsérülékenyebb korosztálynak, tizenéves hátrányos helyzetű lányoknak nyújt többszintű tanulási élményt, foglalkozásain nem csak a dekopírfűrésszel tanulnak meg bánni, de az itt készített tárgyak alkotási folyamatán keresztül tervezői készségeket, önbizalmat szereznek. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának módszertana mostantól mindenki számára elérhető.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121