„Én még mindig a személyes érintkezésben hiszek”– Interjú Deák Erikával

Date:
„Én még mindig a személyes érintkezésben hiszek” – mondja Deák Erika, aki a virtuális világ térhódításával szemben az élő beszélgetésekre, a közvetlen kiállításélményekre helyezi a hangsúlyt. Az online kultúrafogyasztás mellett a hazai művészetkritikáról, az oktatás szerepéről, a fiatalok kilátásairól és arról az ösztöndíjprogramról is beszélgettünk vele, amivel 2020 óta minden évben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egy-egy hallgatóját támogatja.

Borítókép: Deák Erika, a Támogatás legújabb ösztöndíjasával, Ádi Brigittával

Tovább a teljes cikkre a Designisso-n...

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121