„Ez a projekt az én egyszemélyes lázadásom” – Szarvas Valentin „Lorem Ipsum” kollekciója

Date:
Szarvas Valentin a környezetvédelem mellett fontos misszióként tekint a kulturális örökségünk megőrzésére is, így munkái általában a magyar kultúrához köthető forrásra épülnek.

Szarvas Valentin a környezetvédelem mellett fontos misszióként tekint a kulturális örökségünk megőrzésére is, így munkái általában a magyar kultúrához köthető forrásra épülnek.

Ez az aspektus legújabb, Lorem Ipsum projektjét is meghatározza, hiszen a tizenkét darabos ruhakollekció erőteljesen utal az 1956-os forradalom és szabadságharc viseletére. A fiatal tervező projektjével egy fontos kérdést is feltesz nekünk: mit jelent ma szabadnak lenni? 

Teljes cikk a designisson...

More news

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121