Friss Kakas néven tér vissza az animációs filmnapok

Date:
A Friss Hús és a MOME Anim közös rendezvényén filmek és szakmai programok várják az érdeklődőket.

A Friss Hús és a MOME Anim közös rendezvényén filmek és szakmai programok várják az érdeklődőket.  

A Kiskakas Animációs Filmnapok több mint egy évtizeden keresztül – a pandémia okozta kényszerű szünetig – a hazai animációs élet meghatározó eseménye volt, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs szakának diplomafilm-premierjeivel. Az elmúlt évek során olyan rendezők mutatkoztak be filmjeikkel a fesztiválon, mint Bucsi Réka (Symphony no. 42), Andrasev Nadja (A nyalintás nesze), Hegyi Olivér (Take me please) és Vácz Péter (Nyuszi és Őz).  

2022-ben a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál és a MOME Anim csapatának közös szervezésében, a korábbiaknál nagyobb szabású rendezvényként, Friss Kakas Animációs Filmnapok néven tér vissza április 22. és 24. között a Toldi moziban.  

A háromnapos fesztivál gerincét továbbra is az elmúlt években a MOME Anim kreatív műhelyében készült diplomafilmek premiervetítései adják, az animációs képzéssel foglalkozó külföldi egyetemek legjobb diplomafilmjeit, valamint neves fesztiválok szelekcióit is meg lehet majd nézni. Filmválogatással emlékeznek meg a 2020-ban elhunyt animációs rendezőre és tanárra, Richly Zsoltra. Történeti visszatekintésként a MOME Anim mára klasszikussá érett alkotásait is újra meg lehet nézni nagyvásznon, valamint a gyerekeknek is készülnek majd animációkkal.  

A szakmai programokkal elsősorban a hazai és nemzetközi animációs szcénát szólítják meg: a pitchfórumon a legizgalmasabb filmtervek kapnak bemutatkozási lehetőséget. Magyar és külföldi, vetítésekkel kísért előadásokat hallgathatnak az érdeklődők olyan témákban, mint a társadalmi felelősségvállalás és az animáció kapcsolata, a VR (virtual reality) jelene, vagy a crowdfunding lehetőségei az animációban. Az előtérben pedig a vetített filmek plakátjaiból rendeznek kiállítást, lesz GRAFIX vásár és természetesen kapcsolódó bulik is.  

 

További információk a folyamatosan bővülő programról a Friss Kakas honlapján és Facebook oldalán.   

Nevezési határidő a Pitch Fórumra előkészületben lévő animációs projektekkel: 2022. március 31. 

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121