Horizont 2020 | Horizont Európa Információs Pont

Date:
A H2020 és Horizont Európa pályázatok az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikájának meghatározó programjai, amelyek a kontinens versenyképességének növelését célozzák. A programok segítségével az Unió tagállamai közösen dolgoznak olyan előremutató projekteken, amelyek globális megoldásokat kínálnak többek között ökológiai, a szociális és a gazdasági kihívásokra. A 2021-2027-ig terjedő időszakban az Európai Unió Horizont Európa elnevezésű programjának keretében közel 100 milliárd euró értékű pályázati forrást tesz elérhetőv

Közvetlen uniós konzorciumi pályázatok

Horizont 2020/Horizont Európa Információs Pont

A 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00001 azonosítószámú, "Innovációs Ökoszisztéma fejlesztése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen" című projekt keretén belül 2020. február 1.-től működik egyetemünkön a Horizont 2020/Horizont Európa Információs Pont.

Célunk, hogy az Európai Bizottság a tagállamai számára kiírt H2020 és Horizont Európa keretprogram kutatás- fejlesztés és innovációs témájú pályázatain a MOME sikeresen vegyen részt.

Ennek érdekében HORIZON Információs Pont az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

-MOME kutatók / kutatócsoportok európai szintű kompetenciáinak beazonosítása, kutatási területek feltérképezése; 
- nyitott pályázati lehetőségek kiajánlása, tájékoztatás nyújtás;
- releváns nemzetközi konzorciumi csatlakozási lehetőségek felkutatása;
- támogatás partnerkeresésben: B2B rendezvények előkészítése, partnerkereső felületeken MOME megjelenés;/
- konzultációk, tájékoztató fórumok megtartása a potenciális pályázók mobilizálása érdekében;
-  „best practice” gyűjtés: H2020 nyertes projektek tanulmányainak, kutatási eredményeinek megosztása az érdekeltekkel;
 - nemzetközi pályázatok előkészítése és benyújtásának koordinálása;
 - MOME hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítése és szélesítése, munkakapcsolatok kiépítése;

Horizont 2020/Horizont Európa Információs Pont munkatársai:
Damjanovich Katalin: Horizont 2020/Horizont Európa pályázati referens
Füleki Katalin: pályázatfejlesztő szakértő
Tóth Edit: nemzetközi referens

A H2020 Információs Pont a 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00001 számú támogatási szerződés keretében valósul meg.

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121