Ingyenes nyelvi képzések a MOME-polgárok számára

Date:
Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Az angol nyelv, mint tantárgy a hallgatók számára már szabadon felvehető, de az oktatók és a támogató területek munkavállalói is részt vehetnek a tanfolyamokon.

A MOME a jövő kihívásaira válaszolva idén a tavaszi szemeszterben indította el angol nyelvoktatását az egyetemi polgárság számára a Dover Nyelvi Centrum segítségével. A tavaszi félévben hat hallgatói és négy munkavállalói csoport számára indult általános nyelvi képzés, a jövőben indítanak szaknyelvi oktatást, egyéni nyelvoktatást, nyelvi coachingot, nyelvvizsgára felkészítést, de elérhető lesz majd tudományos írásmód képzés és angol nyelvű prezentációs tréning is.

Az együttműködés legfontosabb eleme az a szaknyelvi képzés, amelynek módszertanát ebben a szemeszterben közösen dolgozza majd ki az egyetem és a nyelviskola, bevonva a munkába a négy intézetet. Részvételük kulcsfontosságú ahhoz, hogy valóban olyan képzés valósuljon meg, amely a kreatívipari szókincs megismerését, magabiztos használatát és így a nemzetközi érvényesülést segíti elő.

A képzést a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF-2.1.2-21-2022-00021 projekt) 2026-ig rendelkezésre álló forrásaiból finanszírozza az Egyetem. 

More news

Júniusban két hazai filmfesztivál programjában is számos egykori és idén diplomázó MOME hallgató alkotásával találkozhatunk: a nyarat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál indítja, a következő állomás pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál lesz.

Buda Flóra Anna 27 című animációs filmje nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a filmet a magyar közönség a június 1-én indult Friss Hús Fesztiválon láthatja

Mennyire design-érettek a közép-kelet-európai vállalkozások, azaz milyen mértékben alkalmazzák a design eszközeit növekedésük, üzleti teljesítményük javítása érdekében?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121