Ingyenes nyelvi képzések a MOME-polgárok számára

Date:
Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Az angol nyelv, mint tantárgy a hallgatók számára már szabadon felvehető, de az oktatók és a támogató területek munkavállalói is részt vehetnek a tanfolyamokon.

A MOME a jövő kihívásaira válaszolva idén a tavaszi szemeszterben indította el angol nyelvoktatását az egyetemi polgárság számára a Dover Nyelvi Centrum segítségével. A tavaszi félévben hat hallgatói és négy munkavállalói csoport számára indult általános nyelvi képzés, a jövőben indítanak szaknyelvi oktatást, egyéni nyelvoktatást, nyelvi coachingot, nyelvvizsgára felkészítést, de elérhető lesz majd tudományos írásmód képzés és angol nyelvű prezentációs tréning is.

Az együttműködés legfontosabb eleme az a szaknyelvi képzés, amelynek módszertanát ebben a szemeszterben közösen dolgozza majd ki az egyetem és a nyelviskola, bevonva a munkába a négy intézetet. Részvételük kulcsfontosságú ahhoz, hogy valóban olyan képzés valósuljon meg, amely a kreatívipari szókincs megismerését, magabiztos használatát és így a nemzetközi érvényesülést segíti elő.

A képzést a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF-2.1.2-21-2022-00021 projekt) 2026-ig rendelkezésre álló forrásaiból finanszírozza az Egyetem. 

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121