Ingyenes nyelvi képzések a MOME-polgárok számára

Date:
Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Az angol nyelv, mint tantárgy a hallgatók számára már szabadon felvehető, de az oktatók és a támogató területek munkavállalói is részt vehetnek a tanfolyamokon.

A MOME a jövő kihívásaira válaszolva idén a tavaszi szemeszterben indította el angol nyelvoktatását az egyetemi polgárság számára a Dover Nyelvi Centrum segítségével. A tavaszi félévben hat hallgatói és négy munkavállalói csoport számára indult általános nyelvi képzés, a jövőben indítanak szaknyelvi oktatást, egyéni nyelvoktatást, nyelvi coachingot, nyelvvizsgára felkészítést, de elérhető lesz majd tudományos írásmód képzés és angol nyelvű prezentációs tréning is.

Az együttműködés legfontosabb eleme az a szaknyelvi képzés, amelynek módszertanát ebben a szemeszterben közösen dolgozza majd ki az egyetem és a nyelviskola, bevonva a munkába a négy intézetet. Részvételük kulcsfontosságú ahhoz, hogy valóban olyan képzés valósuljon meg, amely a kreatívipari szókincs megismerését, magabiztos használatát és így a nemzetközi érvényesülést segíti elő.

A képzést a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF-2.1.2-21-2022-00021 projekt) 2026-ig rendelkezésre álló forrásaiból finanszírozza az Egyetem. 

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121