Ingyenes nyelvi képzések a MOME-polgárok számára

Date:
Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Az angol nyelv, mint tantárgy a hallgatók számára már szabadon felvehető, de az oktatók és a támogató területek munkavállalói is részt vehetnek a tanfolyamokon.

A MOME a jövő kihívásaira válaszolva idén a tavaszi szemeszterben indította el angol nyelvoktatását az egyetemi polgárság számára a Dover Nyelvi Centrum segítségével. A tavaszi félévben hat hallgatói és négy munkavállalói csoport számára indult általános nyelvi képzés, a jövőben indítanak szaknyelvi oktatást, egyéni nyelvoktatást, nyelvi coachingot, nyelvvizsgára felkészítést, de elérhető lesz majd tudományos írásmód képzés és angol nyelvű prezentációs tréning is.

Az együttműködés legfontosabb eleme az a szaknyelvi képzés, amelynek módszertanát ebben a szemeszterben közösen dolgozza majd ki az egyetem és a nyelviskola, bevonva a munkába a négy intézetet. Részvételük kulcsfontosságú ahhoz, hogy valóban olyan képzés valósuljon meg, amely a kreatívipari szókincs megismerését, magabiztos használatát és így a nemzetközi érvényesülést segíti elő.

A képzést a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF-2.1.2-21-2022-00021 projekt) 2026-ig rendelkezésre álló forrásaiból finanszírozza az Egyetem. 

More news

Évente 10 billió műanyag tollat dobunk el világszinten, a nem lebomló hulladék pedig olyan környezetterhelő vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek nem megfelelő feldolgozás esetén egészségi károsodást is okozhatnak. Ugyanakkor színes filctollak nélkül elképzelhetetlen lenne nemcsak az iskolások, de a kreatíviparban dolgozók élete is. Erre a problémára kínál megoldást a MOME hallgatói csapata, amely a pHen környezetbarát tollal a 2024-es Biodesign Challenge kiemelkedő művészeti díját érdemelte ki New Yorkban. A most díjazott pHen csapat az elismerés mellett a jövő évre ösztöndíjat, valamint egy önálló kiállítás lehetőségét is elnyerte.

Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására húsz év múlva? Hogyan és mire taníthat a világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket kellett megválaszolni az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázaton, amelyre idén is innovatív és izgalmas ötleteket hoztak válaszul a részt vevő diákok. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évadához érkezett versenyének nyertes projektjei között van a jövő élelmezését segítő Lebegőkert, egy bányászattal foglalkozó űrbázis, egy etikus terraformáló projekt és egy LifeBubble nevű űrhelyiség.

Végzőseit idén sem engedi el inspiráció nélkül a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME): folytatódik az a friss és nagy sikerű hagyomány, amelynek keretében évről évre világhírű kreatívipari szakemberek köszöntik a diplomásokat. Az idei diplomaosztó meghívottja Nir Eyal magyar-izraeli származású amerikai viselkedéskutató, író, a szokások tudósa, aki mind az alap, mind a mesterszakosok oklevélátadóján beszédet mond majd. A jövő szempontjából ugyanis kulcsfontosságú tudatosítani a szokások jelentőségét, mivel azok egész életünket, sőt a gazdaságot is mozgatják.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121