Jön a MOME DIPLOMA 2024!

Date:
Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

2022-ben indultak el az egyetem első teljes egészében angol nyelvű mesterképzései, a Photography MA és az Interaction Design MA. A részben a közép-kelet-európai régióból, de hazánkból is toborzó szakok első végzettjei 2024-ben vehetik át oklevelüket a sikeres diplomavédést követően.

A MOME Diploma eseménysorozat – amelyben több mint háromszázhúsz hallgató vesz részt – több fontos szakaszból áll, kezdve a portréfotózással, egészen az oklevél ünnepélyes átvételéig.

A diplomázókról készülő portréfotók koncepcióalkotására és kivitelezésére, valamint a diplomaarculat megtervezésére hagyományosan egy-egy hallgató vagy hallgatói csoport vállalkozik. A beadott pályázatok alapján 2024-ben az arculatot Lantos Réka Tervezőgrafika MA szakos hallgató tervezhette meg, a portréfotókat pedig Grinberg Daniella és Melegh Benjámin Photography MA szakos hallgatók készíthették el. A speciális vizuális anyagokkal több felületen – a közösségi médiában, a diplomaosztón és a diplomázókat minden évben egyenként bemutató platformon – is találkozhatunk.

A kéthetes nyilvános diplomavédések keretében a hallgatók mestermunkáikat, és szakdolgozataikat és portfólióikat mutatják be vizsgabizottságoknak. A különböző szakok beosztásának a pontos időpontjairól és helyszíneiről, a kiállítás részleteiről a diplomához kapcsolódó aloldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol szakos bontásban lehet majd megtalálni az egyes információkat.

A MOME ünnepélyes diplomaosztójának vendégeként ismét világhírű alkotók érkeznek Budapestre, olyanok, akiknek a pályája, életútja példa lehet a hallgatók számára, így a végzős hallgatók életre szóló útravalót, inspirációt kapnak.

Fontosabb időpontok

MA-diplomavédések: június 3–14.

MA-diplomakiállítás: június 15–21.

BA-diplomavédések: június 17–20.

 

További részletek hamarosan ezen az aloldalon: https://mome.hu/hu/diploma

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?

Friss, valódi, esettanulmányokban bővelkedő tananyagból készülhetnek a B2D kurzuson tanulók a kreatívipar piaci kihívásaira: nemcsak a vendégként meghívott kiemelkedő kreatív szakemberektől, de nemsokára egy, a folyamatos fejlesztés eredményeként létrejött videósorozatból is tanulhatnak, melyben többek közt a DE_FORM, az YKRA és a Flying Objects alapítói is megszólalnak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121