Jurgen Bey I Interjúk

Date:
A közelmúltban tartott előadást Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen a kortárs holland design egyik nagyágyúja Jurgen Bey, aki a MOME MAG kezdeményezés meghívására érkezett Budapestre.

A tervező előadása az általa alapított Water School koncepcióról szólt, amely innovatív módon járja körbe a tanulás, az alkotás és a közösség fogalmát úgy, hogy a vizet, és annak felhasználásának társadalmi vetületeit helyezi középpontba.  

Az előadás után több sajtóorgánum is interjút készített a világhírű tervezővel, aki 9 év után másodszorra látogatott el a MOME-ra.

Az interjúk az alábbi oldalakon olvashatók:

Építészfórum
Az a fontos, hogy milyen kultúrában szeretnénk élni” – beszélgetés Jurgen Bey-jel

Octogon
A jó designhoz egy csapat kell

Hype & Hyper
A dolgok egészének összképe érdekel

More news

Méhekkel gazdagodott a közparkként is működő, ökotudatosan fejlesztett MOME Campus kertje. A két méhcsalád – Tóték és a Mézga család – befogadásával a MOME közössége sokat tesz a környék természeti környezetének a megóvásáért is.

Minden évben megismétlődik, mégis mindig különleges, egyedi a MOME diplomaidőszaka, amikor is számos izgalmas tárgy- és koncepciótervvel, művészeti alkotással találkozhatunk. Ismét lesznek nyilvános diplomavédések, ezekre június 3–20. között kerül sor. Jó hír, hogy a mestermunkákból nyíló MOME- diplomakiállítás idén tovább, június 15–21. között tekinthető meg a Campus több pontján, de az is újdonság, hogy az első angol nyelven indított szakok hallgatói is most diplomáznak majd.

Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design szerepe a társadalomban, mi a tervező feladata korunkban? Milyen területeken juthat döntő szerephez a tervezők szakértelme az elkövetkező években?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121