Közeledés önmagunkhoz – Biró Zsófia Gizella önismereti ékszerei

Date:
Biró Zsófia Gizella önismereti útját dolgozza fel az ékszereiben, a felvetett téma minden esetben a személyes problémáiból indul ki.

Biró Zsófia Gizella önismereti útját dolgozza fel az ékszereiben, a felvetett téma minden esetben a személyes problémáiból indul ki. A végső tárgyaknál azonban már csak külső szemlélődőként van jelen, így enged teret a mi útkeresésünknek is. Nyáron készült el legújabb sorozatával, az Archetípusokkal, amelyben különböző női személyiségtípusokat jelenít meg.

 

Teljes cikk a designisso-n

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121