Közeledés önmagunkhoz – Biró Zsófia Gizella önismereti ékszerei

Date:
Biró Zsófia Gizella önismereti útját dolgozza fel az ékszereiben, a felvetett téma minden esetben a személyes problémáiból indul ki.

Biró Zsófia Gizella önismereti útját dolgozza fel az ékszereiben, a felvetett téma minden esetben a személyes problémáiból indul ki. A végső tárgyaknál azonban már csak külső szemlélődőként van jelen, így enged teret a mi útkeresésünknek is. Nyáron készült el legújabb sorozatával, az Archetípusokkal, amelyben különböző női személyiségtípusokat jelenít meg.

 

Teljes cikk a designisso-n

More news

Lehet-e a textil segítségével történeteket mesélni, történeteket szőni, milyen üzeneteket hordozhat? Textile Art: In the face of contemporary times címmel jelentette meg a poznańi Magdalena Abakanowicz Művészeti Egyetem a Zeszyty Artystyczne (Művészeti Jegyzetek) folyóirat 44. számát, amelyben a hosszú idő után önálló művészeti ággá vált textilművészet kortárs törekvéseiről olvashatunk.

Elindult a 2024-es CheckINN Revitalizátor, a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közös ötletpályázata. A legjobb revitalizációs ötleteket felmutató csapat 3 millió forintot vihet haza. A versenyre elsősorban építész- és turizmus-vendéglátóipari hallgatóktól várnak olyan koncepciókat, amelyek rozsdamezős területeket gondolnak újra, elhagyatott ipari épületeket töltenek meg új élettel, úgy, hogy azok korábbi értékei ne vesszenek el, illetve hogy a tervnek turisztikai szempontból is értékelhető hatása legyen.

Négy napos intenzív workshoppal indult a MOME Service Design szakirányú továbbképzés második féléve. A workshop szakmai partnerei Dóczi-Nagy Katalin és Antonia Fedlmeier voltak, a Laerdel Medical norvégiai központjának vezető service designerei, akik egy aktuálisan futó éles projekt fejlesztésébe vonták be a hallgatókat.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121