"Különleges hely, ahol az oktatás, a kutatás és az innováció egyszerre van jelen"

Date:
Csák János kulturális és innovációs miniszter látogatást tett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és méltatta az itt zajló munkát.

"Különleges hely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a MOME, ahol az oktatás, a kutatás  és az innováció egyszerre van jelen. Az egyetemen tett látogatásom alkalmával nagyon pozitív tapasztalatokra tettem szert. Itt valóban az ember egészét középpontba helyező, értékalapú művészeti és design ökoszisztémát hoznak létre, ami nem csak Magyarországon, hanem Kelet-Közép Európában is egyedülálló" - fogalmazott a kulturális és innovációs miniszter.

"Az egyetem missziójának a középpontjában a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése áll. Az egyetem olyan tudatosan cselekvő emberek képzését látja el, akik a design, a technológia és a kortárs művészeti stratégiák értő alkalmazása révén különböző élethelyzetek, társadalmi rendszerek újítóiként és javítóiként képesek fellépni a 21. században. A MOME-n végzett hallgatók jelentős része kulcsszerepet tölt be a maga szakterületén, az egyetem pedig nemzetközi viszonylatban is csomópontot jelent a kreatívipar képviselői számára."

More news

Több szinten, anyanyelvi tanárok vezetésével indultak el az angol nyelvi kurzusok a MOME-n, amelynek célja nem csak az általános nyelvi képzés, de az akadémiai szaknyelv, a kreatív területek, az egyetemen tanulható szakmák szókincsének oktatása is.

Mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy fiatal tervező? Legyen az egy grafikai vagy animációs stúdió működtetése, saját divatmárka alapítása, vagy az alkalmazotti forma; a jövő designereinek az érvényesüléshez, szakmai céljaik eléréséhez piaci és vállalkozói ismeretekre is szükségük van. A MOME oktatói ezért egy Kelet-Közép Európában egyedülálló tantárgyat fejlesztettek ki, amely kifejezetten a kreatívipar igényeire válaszolva adja át az üzleti szemléletet a hallgatóknak. Ez a Business to Design (B2D) oktatási program, melynek kidolgozásában a szektor elismert szakemberei, vállalkozói, a MOME alumnija valamint meghívott nemzetközi előadók is részt vesznek. Különlegesség, hogy az oktatási program a tanterv része, minden alapszakos hallgató számára kötelező tárgy.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121