"Különleges hely, ahol az oktatás, a kutatás és az innováció egyszerre van jelen"

Date:
Csák János kulturális és innovációs miniszter látogatást tett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és méltatta az itt zajló munkát.

"Különleges hely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a MOME, ahol az oktatás, a kutatás  és az innováció egyszerre van jelen. Az egyetemen tett látogatásom alkalmával nagyon pozitív tapasztalatokra tettem szert. Itt valóban az ember egészét középpontba helyező, értékalapú művészeti és design ökoszisztémát hoznak létre, ami nem csak Magyarországon, hanem Kelet-Közép Európában is egyedülálló" - fogalmazott a kulturális és innovációs miniszter.

"Az egyetem missziójának a középpontjában a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése áll. Az egyetem olyan tudatosan cselekvő emberek képzését látja el, akik a design, a technológia és a kortárs művészeti stratégiák értő alkalmazása révén különböző élethelyzetek, társadalmi rendszerek újítóiként és javítóiként képesek fellépni a 21. században. A MOME-n végzett hallgatók jelentős része kulcsszerepet tölt be a maga szakterületén, az egyetem pedig nemzetközi viszonylatban is csomópontot jelent a kreatívipar képviselői számára."

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121