"Különleges hely, ahol az oktatás, a kutatás és az innováció egyszerre van jelen"

Date:
Csák János kulturális és innovációs miniszter látogatást tett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen és méltatta az itt zajló munkát.

"Különleges hely a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a MOME, ahol az oktatás, a kutatás  és az innováció egyszerre van jelen. Az egyetemen tett látogatásom alkalmával nagyon pozitív tapasztalatokra tettem szert. Itt valóban az ember egészét középpontba helyező, értékalapú művészeti és design ökoszisztémát hoznak létre, ami nem csak Magyarországon, hanem Kelet-Közép Európában is egyedülálló" - fogalmazott a kulturális és innovációs miniszter.

"Az egyetem missziójának a középpontjában a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése áll. Az egyetem olyan tudatosan cselekvő emberek képzését látja el, akik a design, a technológia és a kortárs művészeti stratégiák értő alkalmazása révén különböző élethelyzetek, társadalmi rendszerek újítóiként és javítóiként képesek fellépni a 21. században. A MOME-n végzett hallgatók jelentős része kulcsszerepet tölt be a maga szakterületén, az egyetem pedig nemzetközi viszonylatban is csomópontot jelent a kreatívipar képviselői számára."

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121