Méz egy méhek utáni világban – Kiss Botond Levente díjnyertes designfikciója

Date:
Olvadó jégsapkák, árvíz sújtotta városok, pusztuló trópusi korallzátonyok… Közép-Európában távolinak, megfoghatatlannak tűnhetnek a klímaváltozás extrém következményei.

Kiss Botond Levente regionális víziójában viszont azt veti fel, hogy milyen lehet majd 2050 Magyarországa, ahol a felmelegedés miatt eltűntek a méhek. Tervezőként a jövőben feltételez egy problémát, amire a mai adatokat alapul véve, szakértőket bevonva javasol spekulatív választ. Designfikciójával elnyerte a nemzetközi Core77 magazin diákdíját.

Tovább a teljes cikkre a Designisso-n…

More news

A kézműves hagyományok iránti szenvedély, a fenntarthatóság, az innováció és az érzelmi kötődés jellemzi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) új formatervező generációjának munkáit, amelyeket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon tekinthetünk meg szeptember 22-24. között a Budapest Arénában. A Magyarországon egyedülálló szemlén a legfrissebb lakberendezési trendeket, bútorokat, világítástechnikai megoldásokat, burkolatokat, lakástextileket, kiegészítőket egyedülálló enteriőrökben tekinthetik meg az érdeklődők, az idei esemény középpontjában a design és természet kapcsolata áll.

Szabó Eszter Sára, Designelmélet szakos MA hallgató a galériák falán túlra tervezett kiállítási tervével, míg a design- és művészetmenedzsment mesterszakon tanuló Tereh Natasa és Bárány Sebestyén Teodor egy MOME Campusra tervezett tárlattal érdemelték ki a támogatást.

MOME-s diákokból álló csapat nyerte el a CheckINN Revitalizátor pályázat első helyezését. A versenyen, melyet a CheckINN Turisztikai Innovációmenedzsment Kft. és a MOME közösen indított útjára tavaly, idén ismét a hazai felsőoktatás tehetségei kerestek lehetséges megoldásokat a rozsdaövezeti területek újrahasznosítására. A közel 30 induló csapat közül az INDOOHÁZ ötlete kapta a fődíjat, akik hátizsákos szállásként adnának új életet az elhagyatott vasúti vízházaknak.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121