Méz egy méhek utáni világban – Kiss Botond Levente díjnyertes designfikciója

Date:
Olvadó jégsapkák, árvíz sújtotta városok, pusztuló trópusi korallzátonyok… Közép-Európában távolinak, megfoghatatlannak tűnhetnek a klímaváltozás extrém következményei.

Kiss Botond Levente regionális víziójában viszont azt veti fel, hogy milyen lehet majd 2050 Magyarországa, ahol a felmelegedés miatt eltűntek a méhek. Tervezőként a jövőben feltételez egy problémát, amire a mai adatokat alapul véve, szakértőket bevonva javasol spekulatív választ. Designfikciójával elnyerte a nemzetközi Core77 magazin diákdíját.

Tovább a teljes cikkre a Designisso-n…

More news

Közösségi és szakmai programokkal, Budapest-túrával rajtolt február 9-én a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért programja, amely huszonhárom, Magyarország legszegényebb régióiból érkező tehetséges diáknak ad lehetőséget a kreatívipari továbbtanulásra.

Jövőre magyar űrhajós is indulhat az űrbe. Vajon hogyan változik a világ az űrkutatás hatására 20 év múlva? Hogyan és mire taníthat a Világegyetem? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel az Ugrás a jövőbe! 2024 kreatív alkotói pályázata, melynek február 12-én nyílt meg jelentkezési felülete. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív alkotópályázata olyan 7-10. osztályos kreatív magyarországi és határon túli csapatok, barátok együttes jelentkezését várja, akiket érdekel a jövő, vannak ötleteik és szívesen terveznek tudományos fantasztikus tárgyat vagy szolgáltatást.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány az egyetem történetének egyik legfontosabb társadalmi vállalásaként 2023 nyarán hirdette meg a hazai felsőoktatásban egyedülálló, országos ösztöndíj- és tehetségprogramját Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel. A program célja a szegénysorból érkező, vidéki középiskolások felkarolása, eljuttatásuk a sikeres felvételiig.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121