Mézszüret a MOME Campuson: a két méhcsalád 40 kg erdei virágmézet termelt meg!

Date:
Mézszüret volt a MOME Campuson! Méz-ga és Tóték – a campusra költözött két méhcsalád - egy hónap megfeszített munkájával máris 40 kg erdei virágmézet termeltek meg. Egyetemünk közössége Kutasi Tamás okleveles méhészmester segítségével pergette ki a MOME-mézet, és gyűjtötték össze a méhviaszt és a propoliszt az első mézszüreten!

A kaptárbetekintő eseményen egyetemünk polgárai végig követhették, sőt részt is vehettek a méz begyűjtésében a MOME hivatalos méhészének felügyelete mellett.

A méhcsaládok, melyek ökológiai és oktatási céllal érkeztek a campusra, évente közel 100 kg mézet termelnek majd. A MOME-mézet évente öt alkalommal, mézpergetéssel egybekötött, a méz és a viasz témaköre mentén szervezett workshop keretében gyűjtünk be a hallgatókkal közösen.

A mézpergetés eredményeként egyetemünk hamarosan saját készítésű mézzel lepheti meg hallgatóit és kollégáit, valamint a méhviaszt hallgatóink is felhasználják majd munkáikhoz.

A MOME közössége a beporzók befogadásával sokat tesz a természeti környezetért, és hozzájárul ahhoz, hogy egy egészségesebb világban élhessünk.

More news

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Szellemi tulajdon a mesterséges intelligencia korában című szakmai konferenciájával párhuzamosan, annak keretében látta vendégül a MOME a European Union Intellectual Property Office (EUIPO) ügyvezető igazgatóját, João Negrãót, valamint az SZTNH elnökhelyettesét, dr. Lábody Pétert.

Az Elle magazin harmadik alkalommal rendezi meg az ELLE Decoration International Design Awards Hungaryt (EDIDA), amelyen a hazai design kiemelkedő alkotóit díjazzák. A MOME-alumni tervezői idén is nagy számban szerepelnek a díj shortlistjén, mind „Az Év Fiatal Tervezője”, „Az Év Terméke”, „Az Év Márkája” és „Az Év Fenntartható Kezdeményezése” kategóriákban.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségének újabb bizonyítékaként, valamint a FISU Healthy Campus program részeként a GreenGo- és a MOL Bubi-együttműködés keretében a MOME új, zöld közlekedési lehetőségeket biztosít minden hallgató, oktató és dolgozó számára, zöld közlekedésre ösztönözve az egyetem közösségét a Zugligeti úti Campus vonzatában is.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121