Micéliummal az emberiség jövőéért – Interjú Minkó Mihállyal

Date:
Milyen kihívásokkal és korlátokkal szembesülhet egy kutató, miközben egy fontos kérdésre, a műanyag leváltására keres alternatív megoldásokat?

Milyen kihívásokkal és korlátokkal szembesülhet egy kutató, miközben egy fontos kérdésre, a műanyag leváltására keres alternatív megoldásokat? Minkó Mihály és Szilágyi Dóra a MOME laboratóriumában kísérleteznek micélium alapú – gombákból kinyerhető – biokompozitokkal, melyek a jövőben akár leválthatják a műanyagok irracionális mértékű, környezetkárósító használatát. Minkó Mihállyal beszélgettünk.

Teljes cikk a Designisso-n...

More news

Egyre fontosabb szerepet játszanak a hétköznapokban a különböző társadalmi problémák, melyekre mindenképp megoldást kell találnunk – a kérdés azonban az, hogy milyen módon.

A globális válságok mindennapjainkba beszivárgó hatásaival küzdve könnyen találhatjuk magunkat a fokozódó pánik és a közönyös kilátástalanság között cikázó hullámvasúton. Az egyre halmozódó kihívások közepén joggal tehetjük fel a kérdést: mégis merre tovább?

A FRUSKA oktatási program az egyik legsérülékenyebb korosztálynak, tizenéves hátrányos helyzetű lányoknak nyújt többszintű tanulási élményt, foglalkozásain nem csak a dekopírfűrésszel tanulnak meg bánni, de az itt készített tárgyak alkotási folyamatán keresztül tervezői készségeket, önbizalmat szereznek. A MOME Innovációs Központ Social Design Hubjának módszertana mostantól mindenki számára elérhető.
Member of the European
Network of
Innovative
Higher Education Institutions
9 Zugligeti St,
Budapest, 1121